Resultaat 1 - 10 (van 151)

• Kinderen uit Harmelen gaan proef doen in de ruimte

19 april 2019

Kinderen van de CoderDojo in Bibliotheek Harmelen doen mee aan een internationale wedstrijd en hebben software geschreven voor het ruimtestation ISS. Nu zij door zijn naar de derde ronde, gaat hun software ook echt draaien in de ruimte.

Bekijk details van Kinderen uit Harmelen gaan proef doen in de ruimte

• Uitreiking RijnKUNSTprijs ‘Speels in Woerden’

18 april 2019

Op vrijdag 12 april zijn de prijswinnaars voor de RijnKUNSTprijs bekend gemaakt. De wedstrijd is uitgeschreven door KUNSTaandenRIJN. Het thema dit jaar was ‘Speels in Woerden’.

Bekijk details van Uitreiking RijnKUNSTprijs ‘Speels in Woerden’

• Nieuwe expositie in Kamerik

18 april 2019

In Kamerik is momenteel een expositie te zien van werken gemaakt door Diny van der Aalsvoort.

Bekijk details van Nieuwe expositie in Kamerik

• Groepen 3/4 van Oudewaterse basisscholen koken woordensoep in de Bibliotheek

18 april 2019

Bij binnenkomst in Bibliotheek Oudewater ontdekten de kinderen dat er woorden uit boeken opgegeten zijn, wat was er gebeurd? Ze gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat handpop Sieb woorden en letters ontzettend lekker vindt, vooral de oo en o zijn favoriet. Met woordkunstenaar en poppenspeler Evelien Pullens brouwden de kinderen vervolgens zelf woordensoep: woorden uitknippen en roeren maar, net zolang tot er een zin uitkomt. De posters met de kleine gedichten hangen nu in Bibliotheek Oudewater.

Bekijk details van Groepen 3/4 van Oudewaterse basisscholen koken woordensoep in de Bibliotheek

• Gratis advies over kleur en stijl voor sollicitaties

18 april 2019

Een goede eerste indruk is cruciaal bij solliciteren. 2 mei is iedereen welkom bij de gratis workshop ‘Kleur en Stijl bij solliciteren’. Want welke kleding is geschikt voor een netwerk- of sollicitatiegesprek? Wat is er bekend over de invloed van kleuren en stijlen en hoe pas je dit toe bij de sollicitatie naar een specifieke functie?

Bekijk details van Gratis advies over kleur en stijl voor sollicitaties

• Hoe denkt het BiebPanel over de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek?

11 april 2019

Wat is volgens onze BiebPanel-leden de waarde van de Bibliotheek? Wat hebben zij zelf aan de Bibliotheek en wat zien ze als de belangrijkste waarde voor de samenleving? Dit zijn de belangrijkste vragen van dit BiebPanel-onderzoek, een herhaling van het onderzoek in 2015.

Bekijk details van Hoe denkt het BiebPanel over de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek?

• Sollicitatieworkshop - carrièreswitch: ja of nee?

11 april 2019

In deze workshop gaan wij jou helpen om een stap verder te komen in de zoektocht naar wat jij belangrijk vindt in jouw werk, zodat je werk vindt dat bij jou past. Na deze workshop weet je (beter) antwoord te geven op deze vraag “carrièreswitch: ja of nee?”. En weet je wat jouw werk- en persoonlijke waarden zijn.

Bekijk details van Sollicitatieworkshop - carrièreswitch: ja of nee?

• Vernieuwde en verbeterde e-books app is beschikbaar

2 april 2019

De vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android is gelanceerd. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen.

Bekijk details van Vernieuwde en verbeterde e-books app is beschikbaar

• Tentoonstelling Herman de Man in Oudewater

28 maart 2019

Bibliotheek en Cultuurhuis Oudewater organiseren samen met de Geschiedkundige Vereniging Oudewater een veelomvattende tentoonstelling over de schrijver Herman de Man. Te zien vanaf 1 april.

Bekijk details van Tentoonstelling Herman de Man in Oudewater

• Gemeente Montfoort vraagt inwoners om mee te denken over ‘de nieuwe bibliotheek’

26 maart 2019

Bibliotheek Het Groene Hart roept alle betrokkenen op om de vragenlijst van de gemeente Montfoort in te vullen. Een mooie kans om je wensen voor een toekomstige bibliotheek door te geven! Invullen kan t/m 30 maart.

Bekijk details van Gemeente Montfoort vraagt inwoners om mee te denken over ‘de nieuwe bibliotheek’