Resultaat 1 - 10 (van 106)

• Boekenweek 2018: Natuur

22 februari 2018

Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Van de diepste zielenroerselen in de menselijke natuur tot aan de kleinste stadsnatuur. We zetten haar naar de hand of strijden om haar behoud. ‘En toch is alles wat we doen natuur’, schreef Leo Vroman. Zijn dichtregel is motto bij het thema van de Boekenweek 2018.

Bekijk details van Boekenweek 2018: Natuur

• Inwoners Oudewater leren werken met computers en internet

22 februari 2018

De computer- en internetcursus Klik&Tik blijkt in Oudewater zó populair dat er een extra cursus is gepland in april. Sneller dan dat wij deze aankondiging konden schrijven, is deze extra cursus echter ook al helemaal volgeboekt. Reden voor Bibliotheek Het Groene Hart om ook in het najaar weer nieuwe cursussen te organiseren.

Bekijk details van Inwoners Oudewater leren werken met computers en internet

• Walk&Talk 1 maart: uitzendbureaus

22 februari 2018

Bij de zoektocht naar een nieuwe baan, kunt u aankloppen bij uitzendbureaus. Donderdag 1 maart schuift Inge Roode van de Banenbranderij in Woerden aan bij netwerkbijeenkomst Walk&Talk in Bibliotheek Woerden.

Bekijk details van Walk&Talk 1 maart: uitzendbureaus

• Leest u graag geschiedenisboeken?

16 februari 2018

Misschien is een leesgroep iets voor u. De Bibliotheek Het Groene Hart en Stichting Senia organiseren op dinsdag 6 maart 2018 om 10.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep geschiedenis. De informatiebijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Woerden. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Bekijk details van Leest u graag geschiedenisboeken?

• Bibliotheekmedewerker(s) gezocht

8 februari 2018

Rijnbrink is voor Bibliotheek Het Groene Hart op zoek naar bibliotheekmedewerker(s) met flexibele invulling in werkuren en werkplekken. Solliciteren kan tot 11 maart.

Bekijk details van Bibliotheekmedewerker(s) gezocht

• Vernieuwd cursusaanbod

1 februari 2018

Vanaf vandaag is het vernieuwde aanbod van de online cursussen beschikbaar. De populaire cursussen van vorig jaar zijn gebleven met toevoeging van een aantal nieuwe cursussen.

Bekijk details van Vernieuwd cursusaanbod

• Tijgers, kangoeroes en krokodillen

1 februari 2018

De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. In diverse vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart werd voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: "Ssst! De tijger slaapt". Julia de Bruin, student aan de School voor de Journalistiek kwam langs in Woerden en woonde daar de voorleesmiddag bij. Ze schreef er onderstaand stuk over. Ook de foto bij het artikel is van haar hand.

Bekijk details van Tijgers, kangoeroes en krokodillen

• Herkennen van hooggevoeligheid

1 februari 2018

Hebt u wel eens de indruk dat u hooggevoelig bent? Dan bent u niet de enige. Tussen de tien en twintig procent van de Nederlanders is extra gevoelig voor prikkels. Deze cursus leert de signalen van hypersensitiviteit te herkennen. De cursus biedt handvaten om er praktisch mee om te gaan worden en zelfs om hooggevoeligheid in het voordeel te gebruiken.

Bekijk details van Herkennen van hooggevoeligheid

• Muzikale verhaaltjes in Woerden en Harmelen

25 januari 2018

Elke maand komt Helga Huisjes zowel in Bibliotheek Woerden als in Bibliotheek Harmelen voor een verhaal met muzikale omlijsting voor de kleintjes. In Harmelen is dat voor peuters, in Woerden zijn er twee verhaalmomenten, één voor peuters en één voor kleuters.

Bekijk details van Muzikale verhaaltjes in Woerden en Harmelen

• Website Jeugdbibliotheek live

25 januari 2018

De website Jeugdbibliotheek.nl is live! Speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Zij vinden hier informatie en natuurlijk volop inspiratie, tips en ideeën over lezen. Als kinderen een boek, e-book of iets anders willen lenen, dan helpt de website hen naar de juiste plek om dit te regelen.

Bekijk details van Website Jeugdbibliotheek live