Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 113)

 • Woerden duurzaam de toekomst in

  23 november 2017

  Wethouder Haring ging met RPL TV Woerden in gesprek over de plannen om Woerden een duurzame toekomst in te leiden. Zie hier het hele interview.

  Bekijk details van Woerden duurzaam de toekomst in

 • Leen eens een mens – 25 november in Bibliotheek Woerden

  23 november 2017

  “Sinds mijn geboorte ben ik blind. Mijn handicap is iets wat veel mensen niet meemaken. Ik vind het goed als de maatschappij hier meer van weet,” aldus Ed Sanders, één van de boeken die je kunt ‘lenen’ in de Mensenbieb in Woerden.

  Bekijk details van Leen eens een mens – 25 november in Bibliotheek Woerden

 • Een Bibliotheek vol activiteiten

  21 november 2017

  Aanstaande zaterdag (25 november) breiden wij onze collectie in Woerden eenmalig uit met de Mensenbieb. Verspreid over de Bibliotheek gaan bezoekers in gesprek met ‘levende boeken’.

  Bekijk details van Een Bibliotheek vol activiteiten

 • Leen jij Peter in de Mensenbieb?

  21 november 2017

  Eén van de levende boeken die je kunt ‘lenen’ in de Mensenbieb in Woerden is Peter van Maaren. Peter is leraar en homo: “Ik heb de indruk dat veel hetero’s vinden dat homoseksualiteit meer over seksualiteit gaat dan heteroseksualiteit. Als je om je heen kijkt, zie je het tegenovergestelde. In de media, op tv, in reclame, in de bladen overal zijn de heteroseksuele relaties geseksualiseerd. De hetero samenleving wil het niet weten van de homo’s, omdat het nog steeds als tegennatuurlijk gedrag wordt...

  Bekijk details van Leen jij Peter in de Mensenbieb?

 • Digi-taalcafé in Woerden en Oudewater

  20 november 2017

  Heb u vragen over de Nederlandse taal? Meer weten over de Bibliotheek apps? Of over de werking van de e-book collectie van de Online Bibliotheek? Kom dan eens binnenlopen bij het Digi-taalcafé. Elke week zowel in Woerden als in Oudewater.

  Bekijk details van Digi-taalcafé in Woerden en Oudewater

 • Maak alvast kennis met één van de boeken uit de Mensenbieb: Frank Sanders uit Woerden

  17 november 2017

  Frank was eerder dit jaar genomineerd voor de Gouden Venus van Milo: “Door de erfelijke stofwisselingsziekte X-ald is Frank rolstoelgebonden.

  Bekijk details van Maak alvast kennis met één van de boeken uit de Mensenbieb: Frank Sanders uit Woerden

 • Gaat solliciteren moeizaam? Herpak uw kans in Bibliotheek Woerden.

  14 november 2017

  Bent u op zoek naar een baan, maar is het nog niet gelukt? Dat kan heel vervelend zijn en invloed hebben op uzelf en uw omgeving. Hoe gaat u om met tegenslag? Laat u zich uit het veld slaan of herpakt u zichzelf en gaat u vol voor wat u wilt?

  Bekijk details van Gaat solliciteren moeizaam? Herpak uw kans in Bibliotheek Woerden.

 • Week van de Mediawijsheid

  13 november 2017

  Van 17 tot en met 24 november 2017 is het de Week van de Mediawijsheid. Het thema van dit jaar is ‘Generatie Media: samen mediawijs’. De hele week staat in het teken van online gedrag en mediawijze vaardigheden.

  Bekijk details van Week van de Mediawijsheid

 • Ouderavond: uw kind op internet

  9 november 2017

  Op dinsdag 10 oktober waren Marjo Geuijen en Sjannie Smits, onderwijsspecialist en mediacoach van Bibliotheek Het Groene Hart, als sprekers te gast op de St. Jozefschool in Oudewater. 28 aanwezige ouders kregen informatie over media, mediagebruik door kinderen, mediawijsheid en begeleiding van kinderen op internet.

  Bekijk details van Ouderavond: uw kind op internet

 • Met dyslexie naar het voortgezet onderwijs

  9 november 2017

  Op 11 oktober organiseerde de Bibliotheek, samen met OnderwijsAdvies (www.onderwijsadvies.nl), een bijeenkomst over ‘met dyslexie naar het voortgezet onderwijs’. Zo’n 60 geïnteresseerden kregen in de Bibliotheek Woerden heldere, praktische informatie en tips.

  Bekijk details van Met dyslexie naar het voortgezet onderwijs