Taalhuis Het Groene Hart

In Nederland heeft 1 op de 9 mensen moeite met lezen, schrijven en spreken. Dat zijn meer dan één miljoen volwassenen.

Het Taalhuis
Om deze mensen te helpen heeft de Bibliotheek het initiatief genomen regionaal een Taalhuis op te starten. Het Taalhuis is een samenwerking in 3 gemeentes (Oudewater, Montfoort en Woerden) tussen de Bibliotheek, FermWerk, Welzijn Woerden, Sociaal Stadsteam Welzijn Oudewater, de SWOM, Vluchtelingenwerk Montfoort/Linschoten, Prago en Stichting Lezen en Schrijven.

Inloopspreekuur bij een Taalpunt
Bij een Taalpunt komen vraag en hulp bij elkaar. ‪Hierdoor kan iedereen passende Taalhulp krijgen. ‪Daarmee kunnen we het aantal laaggeletterden verminderen. Kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Stuur hem of haar dan door naar een Taalpunt.

  • woensdagmorgen
  • 10.00 - 12.00 uur
  • in Bibliotheek Woerden, Meulmansweg 27

Contactgegevens Taalpunt Woerden

Taalpunt Oudewater in Bibliotheek Oudewater

  • maandagmiddag    
  • 15.00 - 17.00 uur
  • in Bibliotheek Oudewater,  Kluwen 7

Het Taalhuis helpt anderstaligen én mensen die in Nederland geboren en getogen zijn.

Handiger met internet

Heeft u nog maar weinig of geen ervaring met de computer? Kunt u wél de weg vinden op Internet maar bent u nieuwsgierig naar social media? Dan kunt u deelnemen aan Klik & Tik.
Tijdens de Klik & Tik-bijeenkomsten werkt u op uw eigen niveau aan de computer. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden en u verder op weg kunnen helpen.

Overheidszaken regelen via internet

Leren hoe u uw DIGiD aanvraagt en kunt gebruiken bij digitale websites zoals de belastingdienst, Mijn Overheid en de gemeente.

Om mee te kunnen doen is het noodzakelijk dat u vertrouwd bent met het gebruik van internet en email.

Hoe werd Lisa laaggeletterd?

Nationale Bellijn Lezen & Schrijven

Ben jij of ken jij iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Bel gratis naar de Nationale Bellijn Lezen & Schrijven. Stichting Lezen & Schrijven helpt je graag.

Tip: Oefenen met Steffie

Steffie legt je op een makkelijke manier uit hoe dingen werken. Zoals bijvoorbeeld gezondheidszaken, gebruik van internet, e-mailen of bankzaken. 

Werkgever of collega?

Speciaal voor werkgevers en collega's is er Taal Werkt!. Deze website helpt laaggeletterdheid op de werkvloer aan te pakken met praktische tips en handvatten.