Extra voordeel met de Biebpas

Leden van de Bibliotheek hebben bij ons een streepje voor. Behalve het lenen van boeken, tijdschriften of dvd's biedt de Bibliotheek nog vele mogelijkheden met de Bibliotheekpas. Bijvoorbeeld het gratis lezen van e-books of het luisteren van luisterboeken. Maar ook het gratis volgen van een online cursus behoort tot de mogelijkheden. 

Nog geen lid? Ga dan naar een van onze vestigingen en schrijf u in tijdens de service uren. U kunt ook direct online lid worden.

Online cursussen van de Bibliotheek

Als lid van de Bibliotheek kunt u een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

LuisterBieb

man luistert op de bank

Met de LuisterBieb-app kunt u altijd en overal genieten van luisterboeken. Er is voor ieder wat wils: of u nu wilt wegdromen bij een goed boek of uw kennis wilt bijschaven met een luistercollege op universitair niveau. Er zijn ook titels opgenomen die geschikt zijn voor scholieren. 

Lenen bij Muziekweb

http://www.muziekweb.nl/

Met uw Bibliotheekpas kunt u (tegen een vergoeding) muziekmaterialen aanvragen vanuit de ruime collectie van de muziekbibliotheek van Rotterdam, Muziekweb. Na registratie op de website van Muziekweb met de Bibliotheekpas kunt u 24 uur per dag muziekmaterialen bestellen.

Muziekwebluister

Muziekwebluister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen Bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

E-books

man leest in de bus

Met uw Bibliotheekpas kunt u gratis e-books lenen. Kijk op onze e-book pagina voor de mogelijkheden. 

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling. Vraag bij deze site met de digitale prentenboeken gratis een code aan om boeken te bekijken.