Lezen e-books op computer of laptop tijdelijk niet mogelijk
Vanwege technisch onderhoud is het op dit moment niet mogelijk om e-books te lezen op de computer of laptop. Het is niet bekend hoe lang dit gaat duren. Houd rekening met enkele weken. Onze excuses voor het ongemak. Wij raden aan om tot die tijd de e-books te lezen op een e-reader, tablet of smartphone.

E-books leent u bij de Online Bibliotheek

Wilt u e-books lezen? Als Bibliotheeklid mag u e-books lenen bij de online Bibliotheek.

Ruim 15.000 e-books
U heeft de keuze uit ruim 15.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Er is van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Lezen op 3 manieren
U bepaalt zelf hoe u de e-books leest. Met een app op uw tablet of smartphone. Direct op uw e-reader. Of online via pc of laptop.

Gratis toegang
Bibliotheekleden hebben toegang tot de collectie van online Bibliotheek. Afhankelijk van het abonnement kunt u tot maximaal 10 e-books tegelijk lenen. De leentermijn van een e-book is 3 weken.

Registreren
Als u e-books wilt lenen, dan vragen wij u om eerst even een account aan te maken bij de online Bibliotheek. Zo weet de online Bibliotheek wie u bent en van welke Bibliotheek u lid bent. U gebruikt hiervoor de inloggegevens van uw eigen Bibliotheek (pasnummer en wachtwoord).

Vragen?
Op de website van de online Bibliotheek vindt u alle informatie over e-books.

Hoeveel e-books mag ik lezen?
Het aantal te lezen e-books is afhankelijk van het afgesloten abonnement. Bij de volgende abonnementen is het aantal e-books onbeperkt (max. 10 tegelijk):

  • Plusabonnement
  • Standaardabonnement
  • Digitaal standaard

Bij de overige abonnementsoorten kunnen 6 e-books per jaar geleend worden:

  • Jeugdabonnement
  • Klein abonnement
  • Digitaal klein

E-books lenen via de Online Bibliotheek

Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen nu kiezen uit duizenden e-books. Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader. Maak een webaccount aan en begin met lezen!

Aanmaken account Online Bibliotheek

VakantieBieb app

Beschikbaar in de maanden juli en augustus. Voor kinderen is het aanbod al beschikbaar vanaf 1 juni. 

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.