Samen voor een duurzamer Woerden

Op deze pagina vindt u informatie over duurzaamheid en een overzicht van uiteenlopende duurzaamheidsinitiatieven in Woerden en omgeving. In Bibliotheek Woerden richten wij een informatiepunt in; hier kunnen bezoekers informatie opdoen. Vanuit dit informatiepunt worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Wilt u een idee presenteren of een avond organiseren rondom duurzaamheid, meld u dan aan. Heeft u informatie rondom duurzaamheid of wilt u ons helpen bij de inrichting van de informatiehoek, dan horen wij graag van u. 

Meet uw energieverbruik

Om u te helpen inzicht te krijgen in het electriciteitsverbruik van uw woning leent de Bibliotheek gratis Wattchers uit. Een Wattcher laat zien waar energie wordt verbruikt en ontdekt waar kan worden bespaard. Goed voor uzelf en voor het milieu.

Ruilkring Woerden

http://www.ruilkringwoerden.nl/

Bij Ruilkring Woerden worden onderling goederen en diensten geruild tegen een digitale valuta, de kaaskop. Heb je iets aan te bieden? Bepaal je prijs in kaaskoppen. Wil je iets afnemen? Betaal de prijs in kaaskoppen. 

Helga zonder afval

http://www.helgazonderafval.nl/

In oktober 2014 ging schrijver en journalist Helga Warmels zero waste. Sindsdien probeert ze de hoeveelheid afval binnen haar huishouden (met man en drie tienerzonen) stukje bij beetje terug te dringen. Op deze website schrijft zij over haar ervaringen, plaatst ze reportages, deelt ze nieuwtjes en recepten en daagt ze iedereen uit óók zero waste te gaan. 

Laat u inspireren op http://www.helgazonderafval.nl. 

Duurzaam Woerden

http://www.duurzaamwoerden.nl/

De ambitie van bewonersinitiatief Duurzaam Woerden is om van Woerden de groenste gemeenschap van het Groene Hart te maken. Om zo op die manier de toekomst veilig te stellen en duurzame kansen in het hier en nu te creëren. Voor werk, voor mensen met energie en passie en voor volgende generaties.

GreenHome - tips en trucs voor duurzaam wonen

zonneboiler

Op en via de website van GreenHome vindt u onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. 

Duurzame nieuwtjes

 1. Samen voor een duurzamer Woerden

  Op zaterdag 10 maart a.s. staan Bibliotheek Woerden en Gemeente Woerden stil bij het onderwerp ‘Natuur’. Dit is het thema van de 83ste landelijke Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018...

  1 maart 2018

  Bekijk details van Samen voor een duurzamer Woerden

 2. Woerden duurzaam de toekomst in

  Wethouder Haring ging met RPL TV Woerden in gesprek over de plannen om Woerden een duurzame toekomst in te leiden. Zie hier het hele interview.

  23 november 2017

  Bekijk details van Woerden duurzaam de toekomst in

 3. Duurzame stappen in de Bibliotheek

  Bibliotheek Het Groene Hart heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en we doen zelf ook het nodige om duurzaam te functioneren. Sinds kort gebruiken we (naast fairtrade koffie in Woerden en Oudewater)...

  17 augustus 2017

  Bekijk details van Duurzame stappen in de Bibliotheek

 4. Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

  Meer weten over klimaatverandering, globalisering, eetbare tuinen, cradle to cradle, kortom over duurzaamheid? In Bibliotheek Woerden beschikken we sinds kort over een nieuwe colectie boeken in dit thema....

  20 juli 2017

  Bekijk details van Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

Meer

Collectie duurzaamheid

In de Bibliotheek hebben wij een mooie collectie boeken over duurzaamheid. Lees over eetbare tuinen, globalisering, cradle to cradle, grondstoffen en meer.