Start inschrijving Zomerleesgroepen

Gepubliceerd op: 2 april 2017 22:22

Bent u in juli en augustus niet op vakantie? Dan is een Zomerleesgroep misschien iets voor u. Dit jaar start er ook een groep in regio Het Groene Hart, mits daar belangstelling voor is. Zomerleesgroepen worden voor een korte periode opgericht en komen in juli en augustus bij elkaar. Het initiatief komt van de landelijke organisatie Senia, die samenwerkt met lokale Bibliotheken. Vorige jaren waren de Zomerleesgroepen een groot succes.

Thema dit jaar: Op Drift

Het thema dit jaar is OP DRIFT, drie romans over het verlaten van wat bekend is. De drie boeken die de zomerleesgroepen gaan bespreken zijn:

  • Het oude land van Dörte Hansen
  • En de akker is de wereld van Dola de Jong
  • Helden van de grens van Dave Eggers

 

En de akker is de wereld van Dola de Jong kunt u ook lenen als e-book.

De landelijke organisatie van leesgroepen, stichting Senia, levert bij elk van de boeken een uitgebreide leeswijzer met gespreksthema’s. U bespreekt met elkaar de discussievragen die gaan over inhoud, stijl, auteur en recensies, of u maakt een keuze uit de vragen. Door de leeswijzer te gebruiken krijgt de bespreking diepgang en verzandt de discussie niet.

Minimaal vier deelnemers

Bij minimaal vier deelnemers kan de leesgroep van start gaan. Zomerleesgroepen zijn meestal niet groter dan 6 – 8 personen. Wie zich nog meer aanmelden in de omgeving, dat is natuurlijk een verrassing. Senia zorgt dat geïnteresseerden met elkaar in contact worden gebracht. De kosten bedragen € 15,00 per persoon.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u kijken op www.senia.nl. U kunt zich aanmelden als belangstellende via het e-mailadres zomer@senia.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Senia, tel. 0570-562656.