Groepen 3/4 van Oudewaterse basisscholen koken woordensoep in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 18 april 2019 13:05

Bij binnenkomst in Bibliotheek Oudewater ontdekten de kinderen dat er woorden uit boeken opgegeten zijn, wat was er gebeurd? Ze gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat handpop Sieb woorden en letters ontzettend lekker vindt, vooral de oo en o zijn favoriet. Met woordkunstenaar en poppenspeler Evelien Pullens brouwden de kinderen vervolgens zelf woordensoep: woorden uitknippen en roeren maar, net zolang tot er een zin uitkomt. De posters met de kleine gedichten hangen nu in Bibliotheek Oudewater.

“Het prikkelt de fantasie en de kinderen gaan helemaal mee in het verhaal van Sieb. De kinderen zijn ook echt verontwaardigd als ze bij binnenkomst de boeken kapot op de grond zien liggen,” aldus leesconsulent Maaike Scheenloop van de Bibliotheek. Leerlingen van groep 3 en 4 zijn net begonnen aan de lastige klus van het leren onderscheiden van letters en woorden. Dit Bibliotheekbezoek is onderdeel van het project ‘Woorden in de wijk’ van Kunst Centraal. Leerlingen ontdekken hiermee dat overal geschreven taal te vinden is; in de klas, op straat en in de Bibliotheek.

Vier basisscholen uit Oudewater deden mee: Mariaschool, Sint Jozef, Immanuelschool en Klavertje 4.