Doorgaande leeslijn (21e eeuwse vaardigheden) 2018-2019

Online inschrijven voor basisscholen

Bibliotheek Het Groene Hart richt zich samen met de scholen op het onderwijs van de toekomst. Persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden van kinderen worden steeds belangrijker. Via educatieve producten rond lezen, leesplezier, media en mediawijsheid helpen wij basisscholen om deze 21e eeuwse vaardigheden bij kinderen te ontwikkelen. Dit doen we o.a. met een ruim aanbod aan producten en diensten voor alle voorschoolse instellingen en basisscholen in de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort. 

lezend jongetje

Aanbod voor onderwijs schooljaar 2018-2019

Slimmer zoeken op de basisschool

De brochure ‘Slimmer zoeken op de basisschool’ bevat informatie en tips over het aanleren en verbeteren van informatievaardigheden

Privacy op school

Download hier brochures over de privacy van leerlingen. 

Informatie voor kinderen

afbeelding van kasteel

Op Jeugdbibliotheek.nl is veel informatie over allerlei onderwerpen verzameld voor werkstukken en spreekbeurten. Er wordt doorverwezen naar boeken, filmpjes en goede websites met informatie. De informatie wordt aangeboden voor verschillende leeftijdsgroepen. 

Programma 0 tot 4 jaar

kind met boek

Ook voor de jongsten biedt Bibliotheek Het Groene Hart een inspirerend programma dat afgenomen kan worden door voorschoolse instellingen. Kijk in de webshop of pdf voor het aanbod. Inschrijven kan via de webshop of door het inschrijfformulier te downloaden in ingevuld op te sturen. 

Lekker lezen met de VakantieBieb!

kinderen met een tablet

In juli en augustus kunnen kinderen via de VakantieBieb-app e-books van de Bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. Deze boeken blijven beschikbaar t/m 31 augustus.

Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, vallen zij niet terug in leesniveau. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

logo

De Bibliotheek op school is een samenwerking die is aangegaan tussen Bibliotheken en scholen voor een structurele aanpak om kinderen te stimuleren om meer te lezen, zowel op school als thuis. Het is onderdeel van een landelijke aanpak van leesbevordering, taalontwikkeling en mediawijsheid.