Walk&Talk: etiquette-les voor werkzoekenden

Gepubliceerd op: 19 september 2017 14:48

Hoe belangrijk is een eerste indruk en welke invloed heeft u eigenlijk zelf op uw eerste indruk? Wat is hierbij het belang van woordkeuze en hoe stelt u uzelf het beste op tijdens een sollicitatiegesprek? Donderdag 5 oktober komt Alice Abrahamse, eigenaar van het Woerdense bedrijf WelkomFactor, een inspiratiesessie geven in Bibliotheek Woerden.

Alice: “Werkzoekenden gaan met elkaar aan de slag. Het gaat om het delen van ervaringen, voorbeelden die je aan het denken zetten over je eigen gedrag en je motivatie. Bedenk eens, is je glas halfvol of halfleeg? Een glimlach op je gezicht kost niets en is aan de andere kant onbetaalbaar!” Alice Abrahamse geeft regelmatig trainingen, workshops en inspiratiesessies op het gebied van gastvrijheid en communicatie. De afgelopen jaren heeft ze vele organisaties geholpen om hun gastvrijheid te verhogen. 

Bibliotheek Het Groene Hart organiseert maandelijks de Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Woerden, elke keer met een andere gastspreker. Jantine Jansen van Bibliotheek Groene Hart: “Alice en ik ontmoetten elkaar tijdens de Beursvloer van Samen voor Woerden en hebben toen deze match gesloten. We zijn blij dat Alice belangeloos mee wil werken aan onze Walk&Talk om op deze manier werkzoekenden te helpen en de kansen op een baan hopelijk te vergroten.” 

Walk&Talk

  • Donderdag 5 oktober 
  • 10:30 – 12:00, inloop vanaf 10:00 
  • Bibliotheek Woerden
  • Gratis

Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten kunnen werkzoekenden elkaar ontmoeten, netwerken en ervaringen uitwisselen. Elke eerste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek een bijeenkomst, deelname is gratis en geïnteresseerden hoeven geen lid te zijn. Aanmelden kan via projecten@regiobibliotheekhetgroenehart.nl (niet verplicht).