Start leesgroep kunstgeschiedenis in Oudewater

Gepubliceerd op: 31 januari 2019 11:28

Geïnteresseerden in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan, kunnen op vrijdag 1 maart 2019 om 14.15 uur kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’.

We nodigen je samen met de landelijke organisatie Senia van harte uit voor deze informatiebijeenkomst. Stichting Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. Het boek leent of koopt u zelf. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam.
Op de website www.senia.nl vind je meer titels en informatie over de werkwijze en de kosten.

Informatie

Heb je interesse? Je kunt je aanmelden in Bibliotheek Oudewater of bij Stichting Senia (e-mail: info@senia.nl of bel 0570-562656). De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend en je bent ook van harte welkom zonder aanmelden.

• Vrijdag 1 maart 2019
  • Vanaf 14.15 uur