De Bibliotheek ondersteunt het bevorderen van digitale vaardigheden

Internet neemt een prominente plek in, zowel thuis als op het werk. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft immers toegang tot het internet. Maar dat betekent niet automatisch dat iedereen ook zonder problemen zijn weg vindt op het internet.

De digitale ontwikkelingen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel laaggeletterden, laagopgeleiden, anderstaligen en/ of ouderen hebben moeite het gebruik van internet.

De Bibliotheek biedt deze doelgroepen mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen op digitaal vlak. Hieronder een overzicht van ons aanbod op het gebied van digitale vaardigheden.

Klik & Tik: word handiger met internet

Wilt u vaardiger worden met computers en internet? Dan kunt u deelnemen aan Klik & Tik. Tijdens de Klik & Tik-bijeenkomsten werkt u op uw eigen niveau aan de computer. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden en u verder op weg kunnen helpen.

Geplande cursusssen vindt u in de agenda op deze pagina. Voor Bibliotheek Woerden geldt dat er een cursus van start gaat zodra er genoeg aanmeldingen zijn. Aanmelden kunt u via de link rechtsboven op deze pagina of tijdens service-uren aan de balie van uw Bibliotheek. 

Deelname is gratis. Voor de cursus heeft u een koptelefoon of 'oortjes' nodig. Bij de Bibliotheek kunt u een set 'oortjes' aanschaffen voor € 5,00.

Ook kunt u een cursusboek aanschaffen voor € 10,00; dit is niet verplicht.

Voor meer informatie : telefoon 0348-418354 of de lokale Bibliotheek.

Digisterker: leer overheidszaken regelen via internet

Leren hoe u uw DIGiD aanvraagt en kunt gebruiken bij websites zoals de belastingdienst, Mijn Overheid en de gemeente.

Om mee te kunnen doen is het noodzakelijk dat u vertrouwd bent met het gebruik van internet en email.

De volgende startdata zijn gepland:

 • donderdag 11 mei 14.00 - 16.00 uur, Woerden

De cursus duurt 4 weken en wordt afgesloten met een certificaat.

Om deel te nemen dient u bij de eerste bijeenkomst het cursusboek aan te schaffen. De kosten hiervan zijn € 15,00. 
Voor meer informatie : telefoon 0348-418354 of de lokale Bibliotheek

Tabletcafé

Elke eerste dinsdag van de maand bent u welkom op een tabletcafé in Woerden of in Harmelen. U kunt vrij binnenlopen. In Woerden tussen 10.00 en 12.00 uur. In Harmelen tussen 14.00 en 15.00 uur.

Wat kan je na Digisterker?

Aanmelden cursus

Klik op de link voor aanmelding voor een van de eerstvolgende cursussen van Klik en Tik of Digisterker. U wordt geplaatst bij de cursus in uw eigen gemeente (Oudewater of Woerden). Inwoners van andere gemeenten kunnen niet deelnemen.

‘Ik heb nu toegang tot zoveel kennis en informatie’

"Er staat zoveel kennis en informatie op internet, zoveel om jezelf te ontwikkelen. En daar kan ik nu allemaal bij, dat maakt je echt rijker van geest", aldus Trudy de Jong (65) uit Woerden. Trudy volgde de cursus Klik&Tik in de Bibliotheek Woerden.

Uit de agenda

 1. Klik & Tik: digitaal vaardiger (Oudewater) (volgeboekt)

  E-mailen, informatie opzoeken of uw administratie bijhouden; internet en computers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

  14 februari 2017, 10:00 t/m 25 april 2017, 12:00

  Bibliotheek Oudewater

  14 feb t/m 25 apr

 2. Inloopspreekuur Taalpunt Woerden

  Iedereen met taalvragen is welkom tijdens dit inloopspreekuur. Samen met taalspecialist Els van Steenbeek bepalen mensen met een taalvraag wat een passend traject is om beter te worden in taal. Zo kan...

  Van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Woerden

  wo 26 apr

 3. Tabletcafé in Bibliotheek Woerden

  Tabletcafé voor iPad, Android en Windows tablet. De plek om weetjes uit te wisselen.

  Van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Woerden

  di 02 mei

 4. Tabletcafé in Bibliotheek Harmelen

  Elke eerste dinsdag van de maand bent u welkom op het Tabletcafé in Bibliotheek Harmelen, zowel voor de iPad als voor android tablets. De plek om weetjes uit te wisselen met andere deelnemers.

  Van 14:00 tot 15:00

  bibliotheek Harmelen

  di 02 mei

 5. Inloopspreekuur Taalpunt Woerden

  Iedereen met taalvragen is welkom tijdens dit inloopspreekuur. Samen met taalspecialist Els van Steenbeek bepalen mensen met een taalvraag wat een passend traject is om beter te worden in taal. Zo kan...

  Van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Woerden

  wo 03 mei

 6. Digisterker Woerden

  Digisterker is een cursus voor mensen met computerervaring, die vertrouwd zijn met het gebruik van Internet en het lezen van e-mail. Deelnemers leren om te gaan met overheidszaken op Internet, zoals aanvragen...

  11 mei 2017 t/m 1 juni 2017

  Bibliotheek Woerden

  11 mei t/m 01 jun

 7. Klik & Tik: digitaal vaardiger (Oudewater) (volgeboekt)

  E-mailen, informatie opzoeken of uw administratie bijhouden; internet en computers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Deze datum is volgeboekt. U kunt zich aanmelden voor op de reservelijst...

  27 maart 2017, 10:00 t/m 29 mei 2017, 12:00

  Bibliotheek Oudewater

  27 mrt t/m 29 mei

Meer