Lezen e-books op computer of laptop tijdelijk niet mogelijk
Vanwege technisch onderhoud is het op dit moment niet mogelijk om e-books te lezen op de computer of laptop. Het is niet bekend hoe lang dit gaat duren. Houd rekening met enkele weken. Onze excuses voor het ongemak. Wij raden aan om tot die tijd de e-books te lezen op een e-reader, tablet of smartphone.

E-books

Een e-book is het digitale broertje van het papieren boek. U kunt het lezen via een e-reader, smartphone, tablet of laptop. Groot voordeel is dat het licht is in gewicht, waardoor je gemakkelijk veel boeken kan meenemen. Ander voordeel is dat de lezer zelf de lettergrootte kan aanpassen. Als lid van de Bibliotheek kunt u op diverse manieren e-books en e-audiobooks (luisterboeken) lezen: op deze pagina ziet u alle mogelijkheden op een rij.

Hoeveel e-books mag ik lezen?
Het aantal te lezen e-books is afhankelijk van het afgesloten abonnement. Bij de volgende abonnementen is het aantal e-books onbeperkt (max. 10 tegelijk):

  • Plusabonnement
  • Standaardabonnement
  • Digitaal standaard

Bij de overige abonnementsoorten kunnen 6 e-books per jaar geleend worden:

  • Jeugdabonnement
  • Klein abonnement
  • Digitaal klein

E-books lenen via de Bibliotheek

Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen nu kiezen uit duizenden e-books. Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader. Maak een webaccount aan en begin met lezen!

E-books bij de Bibliotheek

E-books in de catalogus

Via onze catalogus hebt u toegang tot meer dan vijftigduizend gratis e-books! U kunt downloaden in diverse formaten, onder andere als epub.

Lees dit boek

De app voor de nieuwste titels:

  • www.leesditboek.nl 

 

VakantieBieb app

Beschikbaar in de maanden juli en augustus.

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.  

eBooks eregalerij