Samen voor een duurzamer Woerden

Op deze pagina vindt u informatie over duurzaamheid en een overzicht van uiteenlopende duurzaamheidsinitiatieven in Woerden en omgeving. In Bibliotheek Woerden richten wij een informatiepunt in; hier kunnen bezoekers informatie opdoen. Vanuit dit informatiepunt worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Wilt u een idee presenteren of een avond organiseren rondom duurzaamheid, meld u dan aan. Heeft u informatie rondom duurzaamheid of wilt u ons helpen bij de inrichting van de informatiehoek, dan horen wij graag van u. 

Meet uw energieverbruik

Om u te helpen inzicht te krijgen in het electriciteitsverbruik van uw woning leent de Bibliotheek gratis Wattchers uit. Een Wattcher laat zien waar energie wordt verbruikt en ontdekt waar kan worden bespaard. Goed voor uzelf en voor het milieu.

Ruilkring Woerden

http://www.ruilkringwoerden.nl/

Bij Ruilkring Woerden worden onderling goederen en diensten geruild tegen een digitale valuta, de kaaskop. Heb je iets aan te bieden? Bepaal je prijs in kaaskoppen. Wil je iets afnemen? Betaal de prijs in kaaskoppen. 

Water

Water is onontbeerlijk voor leven. Dorstlesser, energieleverancier, voortbrenger van leven. Water is in allerlei vormen aanwezig op aarde en het is op vele manieren te gebruiken. 

Duurzaam Woerden

http://www.duurzaamwoerden.nl/

De ambitie van bewonersinitiatief Duurzaam Woerden is om van Woerden de groenste gemeenschap van het Groene Hart te maken. Om zo op die manier de toekomst veilig te stellen en duurzame kansen in het hier en nu te creëren. Voor werk, voor mensen met energie en passie en voor volgende generaties.

Bleeve - tips en trucs voor duurzaam wonen

Op en via de website van Bleeve vindt u onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. 

Energie

In Zeeland is vanuit de Bibliotheek informatie verzameld over energie. Neem een kijkje in het dossier voor allerlei tips en informatie.  

Duurzame nieuwtjes

 1. Terugblik bijeenkomst Duurzaam Woerden 2.0

  Op woensdag 5 april 2017 vond de succesvolle bijeenkomst Duurzaam Woerden 2.0 plaats in Bibliotheek Woerden. Daarbij passeerden tal van initiatieven de revue.

  19 april 2017

  Bekijk details van Terugblik bijeenkomst Duurzaam Woerden 2.0

 2. Bijeenkomst zonne-energie

  Utrecht staat van 8 t/m 18 mei 2017 tien dagen lang in het teken van zonne-energie. Dan staan de schijnwerpers op de vele gerealiseerde initiatieven en de projecten in voorbereiding.

  11 april 2017

  Bekijk details van Bijeenkomst zonne-energie

 3. Duurzaam Woerden 2.0, we gaan ervoor!

  Op woensdag 5 april bent u van harte welkom bij een bijeenkomst van Duurzaam Woerden in de Bibliotheek. Tijdens deze bijeenkomst wordt er teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar het komende...

  21 maart 2017

  Bekijk details van Duurzaam Woerden 2.0, we gaan ervoor!

 4. Samen voor een duurzamer Woerden

  Kringloopwinkels, energiescans en zonnepanelen. Er ontstaan steeds meer manieren om bij te dragen aan een beter milieu, ook in Woerden. Heel mooi natuurlijk! De Bibliotheek wil inwoners van de regio inspireren...

  21 juli 2016

  Bekijk details van Samen voor een duurzamer Woerden

Meer

Helga zonder afval

http://www.helgazonderafval.nl/

In oktober 2014 ging schrijver en journalist Helga Warmels zero waste. Sindsdien probeert ze de hoeveelheid afval binnen haar huishouden (met man en drie tienerzonen) stukje bij beetje terug te dringen. Op deze website schrijft zij over haar ervaringen, plaatst ze reportages, deelt ze nieuwtjes en recepten en daagt ze iedereen uit óók zero waste te gaan. 

Laat u inspireren op http://www.helgazonderafval.nl.