Over digitale prentenboeken van Bereslim

Zowel thuis als in de Bibliotheken van Harmelen en Woerden kunnen kinderen digitale prentenboeken van Bereslim.nl bekijken.

Kinderen luisteren graag naar verhalen en dat is niet alleen leuk, maar ook goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren zo hoe een verhaal in elkaar zit en dat is een waardevolle basis voor het leren lezen en het begrijpend lezen. Digitale prentenboeken helpen om die basis te verstevigen. Het zijn geanimeerde prentenboeken, waarin het verhaal tot leven wordt gebracht met bewegende figuren, stemmen, geluidseffecten en achtergrondmuziek. Om de taalontwikkeling optimaal te stimuleren, beantwoorden de kinderen tijdens het voorlezen vragen over het verhaal. De vragen helpen om de nieuwe woorden beter te leren en om de verhaallijn beter te begrijpen.

De digitale prentenboeken zijn van bekende auteurs zoals Max Velthuijs en Yvonne Jagtenberg. Veel verhalen zijn ingesproken door bekende Nederlanders, waaronder Frank Groothof (Sesamstraat), Anita Witzier en Yvon Jaspers. De animaties zijn onder andere van de hand van tweevoudig Gouden Kalf winnaar John Croezen.

Hoe kan ik thuis gebruik maken van Bereslim?

• Op de pagina voor kinderen van 0 tot 6 jaar klik je op de link Naar de digitale prentenboeken >.
  • Je komt op de website van Bereslim. De eerste keer klik je op: Nieuwe code.
  • Er wordt om je Bibliotheek gevraagd, vul daar je vestiging in (Woerden of één van de andere vestigingen uit onze regio).
  • Je krijgt daarmee een code die drie weken lang gebruikt kan worden. Deze code vul je in bij Inloggen.
  • Vervolgens komt het scherm waaruit een keuze uit de digitale prentenboeken gemaakt kan worden.

Veel plezier!

Meer informatie over de digitale prentenboeken vindt je op www.bereslim.nl.