BiebPanel onderzoek – Klantenreis rondom reserveren & verlengen

In dit onderzoek staat het reserveren en verlengen van boeken centraal. 222 panelleden van Bibliotheek Het Groene Hart vulden het onderzoek in.

Reserveren

Voornaamste redenen om te reserveren zijn dat boeken zijn uitgeleend of dat boeken niet in de collectie van de eigen vestiging aanwezig zijn. Redenen om dit niet te doen zijn dat het niet nodig is (63%) en de onzekerheid over wanneer het gereserveerde boek beschikbaar komt (14%, dat is hoger dan het landelijk gemiddeld).

Het reserveren verloopt over het algemeen snel en makkelijk. Een verbeterpunt is het tonen van een indicatie van de wachttijd op het moment dat men een boek reserveert. De acceptabele wachttijd voor een boek is gemiddeld 12 dagen.

Verlengen

85% van de panelleden heeft in de afgelopen 12 maanden één of meer boeken verlengd (vaker dan het landelijk gemiddelde). Verlengen gebeurt iets vaker dan reserveren.

Verlengen gebeurt vooral via de website , in mindere mate via de app en nog via de publieks-pc. De klantreis verlengen wordt positief ervaren: verlengen gaat eenvoudig en snel. Verbeterpunten zijn o.a. de mogelijkheid om Sprinters te verlengen en een eenvoudiger inlogprocedure.

Denk mee met de Bibliotheek

Heeft u tips? Laat het ons weten via ons contactformulier of word lid van het BiebPanel. BiebPanel-leden ontvangen twee keer per jaar een uitnodiging voor een flitspeiling (een kort onderzoek over een actueel onderwerp) en twee keer per jaar een uitnodiging voor een regulier uitgebreider onderzoek.

Tip: Biblotheek Wise app

Met de Bibliotheek Wise app regelt u online uw bibliotheekzaken wanneer en waar het u uitkomt! Gebruik de app om te zoeken en te reserveren in de collectie van Bibliotheek Het Groene Hart. U ziet gemakkelijk welke materialen u in huis heeft en wanneer u deze terug moet brengen. En u kunt de materialen verlengen.