BiebPanel onderzoek 2016/4 – medewerkers van de Bibliotheek

In het vierde onderzoek van 2016 stond de bibliotheekmedewerker centraal; contact met medewerkers, de ‘ideale’ bibliotheekmedewerker en wat als er juist geen medewerkers zijn in verband met zelfservice uren. Aan dit onderzoek deden 177 panelleden van Bibliotheek Het Groene Hart mee.

De grote meerderheid van de panelleden heeft weleens contact met medewerkers tijdens hun bibliotheekbezoek. Het contact gaat vooral over de vindbaarheid. Wanneer leden geen contact hebben met de medewerkers komt dit doordat zij zelf de weg kunnen vinden in de Bibliotheek of omdat zij de Bibliotheek vooral bezoeken tijdens onbemande uren.

Bijna negen op de tien leden zijn (zeer) tevreden over de medewerkers. Men is vooral positief over de vriendelijkheid, communicatieve vaardigheden en het meedenken met de klant. Leden zijn het minst tevreden over het aspect ‘zelf het initiatief nemen om de bezoekers te helpen’.

Hoe typeren leden de ‘ideale’ bibliotheekmedewerker?

De meest genoemde kernwoorden zijn: vriendelijk, behulpzaam en deskundig. Leden vinden in grote mate dat hun eigen bibliotheekmedewerkers aan deze kernwoorden voldoen.

Leden hechten belang aan aanwezigheid medewerkers

Driekwart van de leden van de Bibliotheek Het Groene Hart hechten belang aan de aanwezigheid van een medewerker. Ruim de helft van de leden van de Bibliotheek Het Groene Hart ziet wel wat in het idee dat er niet altijd een medewerker aanwezig is in de Bibliotheek, maar dat de Bibliotheek daardoor wel ruimere openingstijden heeft. Het merendeel van de leden vindt het aantal beschikbare medewerkers in de Bibliotheek precies goed, maar een vijfde vindt dat er te weinig medewerkers zijn.

Leden positief over onbemande uren

De meeste leden die weleens een onbemande vestiging bezoeken zijn positief of neutraal over de onbemande uren; slechts een zeer beperkt deel is negatief. De meerderheid van de panelleden die hiermee te maken hebben, geeft aan geen rekening te houden met bemande of onbemande uren bij het plannen van hun bezoek.

Denk mee met de Bibliotheek

Heeft u tips? Laat het ons weten via ons contactformulier of word lid van het BiebPanel. U ontvangt dan ongeveer 4 keer per jaar per e-mail een uitnodiging voor een onderzoek.