Digitaal vrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op: 14 juli 2017 11:52

De Bibliotheek geeft in de vestigingen Woerden, Oudewater en Harmelen digitale cursussen in groepen van 6-8 personen om de digitale zelfredzaamheid te vergroten.

In het onlineprogramma Klik en Tik leren de cursisten omgaan met de computer, zoeken en vinden op internet en e-mailen. Een cursus Klik en Tik duurt 10 lessen van 2 uur.

In de cursus Digisterker leren de cursisten omgaan met de DigiD ( o.a. aanvragen en activeren) op verschillende websites van overheidsinstanties, o.a. die van de gemeente. Cursisten moeten hiervoor redelijk digitaal vaardig zijn. Een cursus Digisterker bestaat uit 4 lessen van 2 uur.

Sommige cursisten blijken niet taalvaardig genoeg of de Nederlandse taal voldoende te beheersen. Voor hen zijn wij op zoek naar een Digitaal vrijwilliger.

Tijdens de digitale cursussen begeleidt u één cursist met de lesstof. Daarnaast kunt u afspraken maken om samen met de cursist thuis of in de Bibliotheek extra te oefenen.

Als digitaal vrijwilliger beschikt u over:

• Digitale vaardigheden: zoeken en vinden op internet, scrollen op een website, digitale formulieren invullen, zelfstandig gebruik maken van e-mail verzenden en ontvangen, bijlagen opslaan, onlineformulieren invullen en voor Digisterker: inloggen en kennis van gebruik DigiD
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Tijd om naast de cursus wekelijks met de cursist een of meerdere keren te oefenen, gedurende de cursuslooptijd.

Wij vragen een VOG-verklaring (Verklaring omtrent Gedrag )

Voor taalondersteuning kunnen wij het volgende bieden:

• Taaltraining
  • Intervisie met andere taalvrijwilligers
  • Deskundigheidsbevordering
  • Inloopspreekuur voor vragen
  • Hulp bij het kiezen van methodes en materiaal

Meer weten en aanmelden:

Mail naar jantine@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of bel met Jantine Jansen 0348-441941