Vrijwilligers gezocht in Oudewater en Woerden

Gepubliceerd op: 11 oktober 2017 08:35

In Bibliotheek Oudewater zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die aan de slag willen als gastvrouw/gastheer. Daarnaast zijn we zowel in Woerden als Oudewater op zoek naar vrijwilligers voor het digitaal spreekuur.

digitaal spreekuur

Bent u een enthousiast tablet en smartphonegebruiker ( Android en/of Apple- IOS) die het ook leuk vindt anderen uitleg hierover te geven? Dan zijn we op zoek naar u!

Tijdens het Digitale spreekuur willen we graag een ontmoetingsplek creƫren waar mensen terecht kunnen voor diverse zaken zoals het installeren van leuke en handige apps, het binnenhalen van E-books, e-mailen met de tablet en nog veel meer. Maar ook voor het delen van tips en tricks(dit wordt nu veel gebruikt i.p.v. trucs) over het gebruik van de iPad of Android-tablet.

Bent u handig met uw tablet of telefoon en in bezit van een eigen tablet? Vindt u het leuk anderen te helpen en uitleg te geven? Dan is dit misschien iets voor u.

Ook het geven van cursussen voor Android of IPad in samenwerking met de bibliotheek is een mogelijkheid.

Tijden

• Oudewater: op maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur
  • Woerden: op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur

gastvrouw/gastheer voor woensdagmiddag en af en toe op zaterdagmorgen

Als gastvrouw/gastheer ondersteunt u klanten bij het gebruik van de zelfservice-apparatuur en maakt hen wegwijs in het gebruik van de (digitale) catalogus en Mijn Menu. Daarnaast ruimt u de ingeleverde materialen op en zorgt voor een plezierige uitstraling van de bibliotheek.

We verwachten uiteraard niet dat u al meteen als een volleerde collega mee kunt draaien, maar bereidheid om te leren is essentieel.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste personen met een klantgerichte instelling die teamgericht, flexibel en accuraat zijn. Bekend zijn met het werken met computers is vereist evenals een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over een van beide functies kunt u voor Oudewater contact opnemen met Sjannie Smits via e-mail sjannie@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of telefonisch op 0348-562627 (aanwezig maandag en woensdag van 14.00-17.00 uur).

Voor de functie bij het digitaal spreekuur in Woerden kunt u contact opnemen met  Gea van der Pauw op e-mail gea@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of Jantine Jansen op e-mail jantine@regiobibliotheekhetgroenehart.nl. Of telefonisch tussen 10.00 en 17.00 uur op telefoonnummer: 0348-418354.