Vernieuwde en verbeterde e-books app is beschikbaar

Gepubliceerd op: 2 april 2019 16:25

De vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android is gelanceerd. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen.

Update van huidige app

In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app  is een update van de huidige versie. Als je de app al gebruikt dan kan je de update op deze app uitvoeren om de vernieuwde te gaan gebruiken. Wel moet je na het updaten even opnieuw inloggen.

Functionaliteiten

De vernieuwde app heeft praktisch dezelfde functionaliteiten als de huidige app. Nieuw zijn de veelgevraagde dag-nachtstand en het kunnen lezen van ePUB3-bestanden; hierdoor kunnen er meer jeugdboeken met illustraties in de collectie opgenomen worden.

Een bestaande functionaliteit die helaas tijdelijk ontbreekt is het maken van bookmarks en annotaties. Eind april hoopt de online Bibliotheek deze via een volgende update weer beschikbaar te maken.

Vragen

Op de website van de online Bibliotheek worden de veelgestelde vragen over de vernieuwde e-booksapp continu bijgewerkt. Kijk daarvoor op www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice.