Gezocht: trainers Klik & Tik (vrijwilligersfunctie) voor Harmelen

Gepubliceerd op: 18 juli 2017 09:36

Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt Bibliotheek Het Groene Hart gratis de cursus Klik & Tik aan. Klik & Tik-cursussen zijn bedoeld voor mensen zonder, of met heel weinig computerervaring. De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die op een vast tijdstip in de week (overdag) in de Bibliotheek Harmelen de deelnemers van deze cursus willen ondersteunen.

Wat gaat u doen?

U ontvangt, samen met een collega-trainer, de deelnemers en zorgt voor een goede sfeer gedurende de cursus. Deelnemers nemen onder uw begeleiding de cursus ‘Klik-en-tik’ door. Hiermee worden ze computervaardig: van het aanzetten van de computer en het typen van tekst tot het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden.

Tijdsbesteding?

2 uur per week.

Wat neemt u mee?

U bent digitaal vaardig op gebruikersniveau, u heeft affiniteit met internet en met sociale netwerken en kunt daar zelf goed de weg in vinden. Als voorbereiding werkt u zelf het programma ‘Klik-en-tik’ door. U bent sociaal vaardig, heeft humor, bent geduldig en u bent geïnteresseerd in mensen.

Wat bieden wij?

U krijgt de kans om iets voor een ander te betekenen in een plezierige werkomgeving. U krijgt een vrijwilligerscontract bij de Bibliotheek Het Groene Hart.

Aanmelden of meer informatie?

Als u zich wilt aanmelden voor of meer informatie wilt over deze functie, kunt u contact opnemen met Jantine Jansen: via e-mail naar jantine@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of telefonisch op 0348-441941.