Uitbreiding e-book collectie

Gepubliceerd op: 15 november 2018 13:46

Nederlandse boeken komen sneller beschikbaar als e-book voor onze leden.

Nederlandstalige e-books van Nederlandse uitgevers zijn voortaan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen een jaar beschikbaar voor bibliotheekleden. Dat hebben zes partijen uit de boekenbranche en minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) afgesproken.

Door de afspraken komen er meer titels, meer actuele titels en meer titels voor de jeugd beschikbaar. Op dit moment telt de online Bibliotheek 21.000 e-books, van de in totaal circa 35.000 titels. De verwachting is dat dit aantal groeit naar 27.000 e-books eind volgend jaar.

Nieuwe e-books

In oktober zijn bijvoorbeeld verschillende boeken van Nelleke Noordervliet aan de online Bibliotheek toegevoegd. Ook Amerikanen lopen niet van Arjen van Veelen en Dit was niet het nieuws van De Correspondent zijn inmiddels te lezen. In totaal is de e-book collectie afgelopen maand met 1.000 nieuwe e-books toegenomen.

Voor wie?

Al onze leden kunnen gratis gebruik maken van de e-books van de online Bibliotheek. Voor jeugdleden en leden met een klein abonnement bestaat de mogelijkheid om kennis te maken door het lezen van maximaal 6 e-books in een jaar, voor leden met een Standaard of Plusabonnement is het aantal te lezen e-books per jaar onbeperkt (max 10 tegelijk per drie weken).