Tentoonstelling Herman de Man in Oudewater

Gepubliceerd op: 28 maart 2019 08:41

Bibliotheek en Cultuurhuis Oudewater organiseren samen met de Geschiedkundige Vereniging Oudewater een veelomvattende tentoonstelling over de schrijver Herman de Man. Te zien vanaf 1 april.

Streekgenoot

De schrijver, die zijn jeugd doorbracht in Oudewater, heeft in de periode tussen de beide wereldoorlogen het leven in de streek rondom de Hollandsche IJssel beschreven in een twintigtal romans, waarbij hij controversiƫle thema's (jaloezie, gierigheid, bedrog, inteelt, zieltjes winnen, heerszucht, misbruik, armoede) uiterst subtiel onder woorden bracht. EƩn van zijn romans, Het Wassende Water, werd verfilmd.

Te zien in de tentoonstelling

Er zijn o.a. originele manuscripten, eerste drukken, bijzondere uitgaven, alsmede beelden uit het leven van de schrijver te zien, die in 1946 bij een vliegtuigongeval om het leven kwam en begraven ligt in Oudewater.

Uitnodiging opening tentoonstelling op 3 april

Je wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening. Deze is op woensdagavond 3 april, van 19.30 tot 21.00 uur.
Met o.a. een kort verhaal van Gerdine van de Ven en een gedicht door stadsdichteres Nelleke van den Boer. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

De tentoonstelling is te zien tot 18 mei 2019 in Bibliotheek Oudewater, Kluwen 7, tijdens de openingstijden:

maandag, 14.00 tot 17.00 uur
woensdag, 10.00 tot 17.00 uur
donderdag 14.00 tot 17.00 uur
vrijdag 14.00 tot 17.00 uur
zaterdag, 10.00 tot 12.00 uur

In de collectie

Meer over Herman de Man

De tentoonstelling is tot stand gekomen met medewerking van Gerard van Roon, geschiedkundige vereniging Oudewater, Otto Beaujon, Gerdine van de Ven en Theo Pollemans.