Onderhoudswerkzaamheden succesvol afgerond bij Bibliotheek Online

Gepubliceerd op: 15 maart 2018 09:03

man met ebook

Bij de online Bibliotheek krijgt u toegang tot een wereld aan kennis. In de vorm van e-books, cursussen en luisterboeken. De onderhoudswerkzaamheden aan de website van de Online Bibliotheek zijn succesvol afgerond. Naast het inloggen met uw e-mailadres kan er voortaan ook met het nummer van uw bibliotheekpas ingelogd worden, op dezelfde wijze als in Mijn Menu.

Hebt u al een account op de Online Bibliotheek?

Dan kunt u voortaan kiezen, inloggen met uw pasgegevens of met uw e-mailadres. Klik daarvoor eerst op het woord E-mailadres of Pasnummer. Na het inloggen kunt u rechts bovenin klikken op "Welkom xxx", daaronder kunt u uw gegevens zonodig wijzigen. Zorg dat uw e-mailadres altijd het juiste adres is, deze hebt u nodig om een nieuw wachtwoord aan te vragen mocht deze vergeten zijn. 

Inloggegevens bewaren in de browser

Heeft u ingesteld dat de browser uw inloggegevens bewaart? Na dit onderhoud is het dan eenmalig noodzakelijk om opnieuw zelf u gegevens in te vullen, omdat de website iets anders is georganiseerd. Daarna zal dit niet meer nodig zijn. 

Nog geen account op de Online Bibliotheek?

Ook dan klikt u bovenaan het scherm op Inloggen. U klikt op Pasnummer en logt in met de gebruikelijke inloggegevens (pasnummer dat voor leden van Bibliotheek Het Groene Hart begint met "2056", wachtwoord zoals dat in gebruik is in Mijn Menu. Heeft u nog nooit eerder ingelogd in Mijn Menu dan is dat in eerste instatie een pincode van 4 cijfers bestaande uit twee cijfers van de dag en twee cijfers van de maand van de geboortedatum. Bijvoorbeeld geboortedatum 1 september 1963 geeft dan de pincode 0109. 

Vervolgens kunt u zich registreren voor e-books en daarbij uw e-mailadres ingeven. U ontvangt een activatielink op de e-mail en kunt daarna opnieuw inloggen (ofwel met pasnummer ofwel met e-mailadres) om e-books uit te zoeken.