Nieuwe leesgroep van start in Woerden

Gepubliceerd op: 21 december 2017 14:27

De Bibliotheek Het Groene Hart en Stichting Senia organiseren op dinsdag 30 januari om 10.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben in een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur. De informatiebijeenkomst is in de Bibliotheek Woerden. Toegang is gratis en vrijblijvend.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leesgroep. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen groep op te richten.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s.

Eigentijdse literatuur

Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk jaar kiezen zij zeven titels uit een uitgebreide Nederlandse literatuurlijst. Daarin staat veel eigentijdse literatuur die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht tot zinvolle besprekingen komen.

Geïnteresseerd?

Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij de Bibliotheek, via klantenservice@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of bij Stichting Senia via info@senia.nl en 0570-562656. Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom!