Natuurvriendelijk-tuinieren

Gepubliceerd op: 6 maart 2018 13:55

Tijdens de Boekenweek met dit jaar het thema Natuur, vertelt Geral Overbeek alles over natuurvriendelijk tuinieren.

Lezing Natuurvriendelijk Tuinieren door Geral Overbeek

De lezing vindt plaats op donderdag 15 maart, vanaf 19.30 uur. In deze lezing vertelt Geral vanuit zijn jarenlange ervaring met natuurvriendelijk tuinieren. Hoe doe je dat? En hoe bespaar je daarmee ook nog tijd? 

Natuurvriendelijk tuinieren is iets dat zowel gedaan kan worden in een grote tuin als op een klein balkon. Voor alle maten zijn toepassingen te bedenken. 

Toegang tot de lezing is gratis. Aanmelden kan via een e-mail naar Geral op info@mijntuingeheim.nl

Wat komt deze avond aan bod?

Natuurvriendelijk tuinieren is vooral een andere manier van tuinieren. Door meer bodembekkende beplanting te gebruiken krijgt onkruid geen kans. Dit is niet alleen goed voor de bodem maar het bespaart je ook nog eens veel werk, wie wil dat nou niet?

Door te werken met de natuur in plaats van de natuur te bestrijden krijg je ook nog eens een leger aan hulpjes die je graag komen helpen met lastige tuinklussen.

Composteren met regenwormen is een perfecte manier om de afvalstroom te verkleinen. De speciale wormenbox is daarvoor een ideaal hulpmiddel en is in de duurzaamheidshoek in de bibliotheek te bekijken.

Duurzaamheid in de tuin begint met minimaal 40% van het oppervlak ingericht met beplanting dit zorgt voor: opvang van regenwater, verkoeling in de zomer, welzijn van bewoners, ontwikkeling van kinderen en verbetering van de biodiversiteit.