Kom je naar De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek?

Gepubliceerd op: 10 januari 2019 10:34

23 januari t/m 2 februari zijn het De Nationale Voorleesdagen. Kom met je kleintje naar de Bibliotheek en maak kennis met kater Harry. ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmer is Prentenboek van het Jaar 2019.

Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Gratis voorleesavontuur in de Bibliotheek

In alle vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart zijn kleintjes, samen met hun ouders, welkom bij een levendig voorleesavontuur; er zijn vertelplaten, de kinderen gaan zelf langs een parcours om Harry te zoeken in de Bibliotheek, er zijn liedjes en dansjes. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Aanschuiven is gratis.

• Bibliotheek Harmelen: woensdag 23 januari 10:00 – 11:00
  • Bibliotheek Oudewater: donderdag 24 januari 14:00 -16:00
  • Bibliotheek Woerden: vrijdag 25 januari 10:00 -11:00
  • Bibliotheek Kamerik: maandag 28 januari 15:30 -16:30
  • Bibliotheek Zegveld: dinsdag 29 januari 15:30 -16:30

Kleurwedstrijd

Alle kinderen van 2-6 jaar kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. Haal tijdens het voorlezen of daarna een kleurplaat in de Bibliotheek en lever deze uiterlijk zaterdag 16 februari weer in. De winnaars krijgen het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ en een Harry-vingerpoppetje. Elke vestiging kiest 2 winnaars; 2-4 jaar en 4-6 jaar.

Kinderen blijven gratis lid van de Bibliotheek tot ze 18 zijn. Tijdens de voorleesdagen krijgen kinderen van 2 tot 6 jaar die lid worden een Harry-vingerpoppetje cadeau.

Maandelijks voorleesmoment in Bibliotheek Woerden

In Bibliotheek Woerden is dit de aftrap van een vast voorleesmoment: elke laatste vrijdag van de maand zitten voorlezers klaar voor kleintjes (2-4 jaar) en hun ouders tussen 10:15 – 11:00 uur. Aanschuiven is gratis.