Muzikale verhaaltjes in Woerden en Harmelen

Gepubliceerd op: 25 januari 2018 11:33

Helga Huisjes met peuter

Elke maand komt Helga Huisjes zowel in Bibliotheek Woerden als in Bibliotheek Harmelen voor een verhaal met muzikale omlijsting voor de kleintjes. In Harmelen is dat voor peuters, in Woerden zijn er twee verhaalmomenten, één voor peuters en één voor kleuters.

Muziek versterkt taal

De vele vormen waarin de woorden en begrippen voorbijkomen zorgen ervoor dat kinderen worden gestimuleerd in hun taalontwikkeling. Muziek en taal vormen hierbij een sterke combinatie door hun vele overeenkomsten, zoals ritme, metrum, tempo, toonhoogte en dynamiek (vgl. klemtonen, intonatie, spreektempo, stemverheffing/fluisteren e.d.).

Muzikale Boekstart (ca. 1-3 jaar)

Een dreumes- of peuterboek wordt tot leven gebracht met taal en muziek. De kinderen zingen zelf ook liedjes en versjes, kunnen zelf spelen met kleine instrumenten en doen bewegings- en raadspelletjes.

Muzikaal Verhaal (ca. 4-7 jaar)

Fantaseren en muziek maken; dat is in notendop wat een ‘Muzikaal Verhaal’ inhoudt. Met een boek als leidraad vertelt Helga een verhaal en geeft de kinderen hierbij ook een rol.

Waar en wanneer

Muzikale Boekstart (ca. 1-3 jaar)

• elke tweede woensdag van de maand in Harmelen
  • start om 9.30 uur
  • elke laatste zaterdag van de maand in Woerden (vanaf februari)
  • start om 10.15 uur

Muzikaal verhaal (ca. 4-7 jaar)

• elke laatste zaterdag van de maand in Woerden (vanaf februari)
  • start om 11.15 uur

Kosten en meer informatie

Per bijeenkomst zijn de kosten €5,- voor een kind, tweede kind voor €2,50, ouders gratis. De prijs is inclusief liedblad met liedjes, versjes en muzikale spelletjes. In Woerden kunt u voor aanvang aan de balie betalen bij een medewerker van de Bibliotheek.  In Harmelen kunt u ter plaatse afrekenen bij Helga Huisjes. Betalen kan alleen contant.

Meer informatie over Helga vindt u op www.goedgestemd.nl (tijdelijk is de website alleen via een pc te bezoeken)