Lekker lang lenen deze zomer

Gepubliceerd op: 21 juni 2018 13:30

De vakantie is in zicht, een uitgelezen moment om een lekker voorraadje boeken of films te halen in de Bibliotheek. Ook deze zomer kunt u weer lekker lang lezen, luisteren en kijken.

Vanaf maandag 18 juni leent (en verlengt) u materialen voor zes weken. Deze langere leentermijn kost u niets extra's en geldt voor bijna alle materialen, dus ook voor dvd's, games, cd's en luisterboeken. Alleen sprinters, materialen van Muziekweb en e-books houden hun normale leentermijn.

Toch al eerder uitgelezen? Bibliotheek Woerden is deze zomer gewoon geopend. U kunt dus de hele zomer terecht voor boeken, tijdschriften, luisterboeken, dvd’s en meer. Bibliotheek Harmelen sluit wel even de deuren, van 30 juli tot 20 augustus. In deze periode zijn de Bibliotheken Kamerik, Zegveld en Oudewater beperkt open en uitsluitend voor lenen, inleveren en verlengen. In Kamerik en Zegveld op woensdagen van 14:00 - 17:00 uur, in Oudewater op woensdagen van 10.00 tot 13.00 uur en zaterdagen 10:00 - 12:00 uur. .

Gaat u nog wat reserveren voor de vakantie? Houd er dan rekening mee dat er vanaf 30 juli in Harmelen geen materialen opgehaald kunnen worden. Het beste is om als ophaallocatie voor Woerden te kiezen.

De langere leentermijn loopt t/m 6 augustus

De VakantieBieb

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer.

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

De VakantieBieb is open tot 31 augustus 2018.

Zomerluisteren

Van 1 juli t/m 31 augustus kunt u 5 extra toptitels beluisteren via de LuisterBieb-app. Lid van de Bibliotheek? Dan kunt u gratis gebruik maken van deze service. Tevens zijn er vele andere titels te beluisteren in de LuisterBieb-app, zowel voor leden als voor (in beperktere mate) niet-leden.