High Tea met de Nederlandse Taalshow op Internationale Dag van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 12 september 2017 15:37

De Internationale Dag van de Alfabetisering is niet stilletjes aan ons voorbij gegaan.

Taalvrijwilligers en 22 taalvragers uit Woerden, Harmelen, Oudewater, Zegveld en Kamerik bezochten onze High Tea. Tussen de groene en oer-Hollandse weilanden rondom de Boerinn in Kamerik, ontmoetten zij elkaar en deelden hun ervaringen op het gebied van Nederlands leren of juist het begeleiden van iemand die de taal beter wil leren.

Directeur Mirjam van den Bremen interviewde 2 taalvragers over hun ervaringen en moeilijkheden met de Nederlandse taal. Voor zowel de Nederlandse John als de Turkse Vatan was het leren van correct taalgebruik de allerbelangrijkste reden om aan te kloppen bij Taalhuis Het Groene Hart. John focust zich op de spelling van lastige woorden en Vatan wil vooral oefenen met spreek- en luistervaardigheid.

Team Kaas vs team Tulp

Hoogtepunt van de middag was “De Nederlandse Taalshow”, een interactieve en theatrale quiz over de Nederlandse taal. Team Kaas en team Tulp namen het tegen elkaar op onder begeleiding van enthousiaste quizmasters; het echtpaar Henk en Ingrid en hun buurvrouw Conchita. “Nederlands leren moet vooral ook heel leuk zijn.”

Als afsluiting van de dag hing iedereen een wens, idee of vraag in de wensenboom en kreeg iedereen een NT2-taalkwartet mee. Want je raakt nooit uitgeleerd.