Nieuw boek uit de regio: Hersenkreukels

Gepubliceerd op: 31 mei 2018 10:28

We hebben een nieuw boek in onze speciale Groene Hart collectie: ‘Hersenkreukels’, geschreven door Patrick van Schaik uit De Kanis, Kamerik.

Patrick over ‘Hersenkreukels’:

“Het is een boek over mijn ziekteproces en dat van mijn vrouw Inge. We kregen kanker, zijn midden veertig, hebben drie kinderen en wonen in De Kanis. We zijn allebei behandeld en ondervinden nog dagelijks de gevolgen van de ziekte vanwege de aandoening zelf en de behandelingen met bestraling en chemo, steeds opnieuw die spannende controle, maar ook wat het daarna doet met instanties als bijvoorbeeld het UWV.

Vanaf de start maakte ik dagelijks aantekeningen en beschrijf echt alles wat je maar in dit proces tegenkomt, met een soort stoere humor die het natuurlijk draaglijk maakt voor onszelf maar ook voor toekomstige lezers. Zo schrijf ik over mijn verzoek om hardrock te draaien tijdens de operatie dat ingewilligd wordt, over Inge die mijn scan al zag, nog voordat ze iets mocht weten, over dat ik van de Woerdense Vakantieweek kom en aangehouden wordt omdat ik zwalkte. Ik bleek niet dronken, achteraf was het de hersentumor die mij in de greep hield.

Kortom, het is een boek dat een inkijkje biedt in het totale proces waarover velen slechts weinig vertellen of er helemaal over zwijgen maar dat voor veel mensen heel herkenbaar zal zijn, zowel voor mensen die met de ziekte te maken hebben als voor ieder ander. Voor een hele brede doelgroep want bijna iedereen heeft wel iemand met kanker in zijn of haar omgeving.”