Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

Gepubliceerd op: 15 maart 2018 10:37

Muziekweb presenteert een nieuwe site: filmbieb.nl. Alle leden van bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

Met Filmbieb heb je toegang tot klassieke Nederlandse films, zoals oscarwinnaars Antonia en Karakter, kinderfilms als Iep en Kikkerdril en het oeuvre van Bert Haanstra en Joris Ivens.

Cultureel erfgoed

Het aanbod is mede tot stand gekomen dankzij schenkingen van Nederlandse bibliotheken en particulieren. Met Filmbieb wil Muziekweb dit vaak zo belangrijke Nederlandse culturele erfgoed behouden. Ook bibliotheken met een beperkte collectie op locatie hebben zo blijvende toegang en beschikbaarheid tot Nederlandse films, series, documentaires en boekverfilmingen.

Ik heb toch al Netflix?

Filmbieb voorziet in een aanvulling op het aanbod dat via streaming te verkrijgen is. Deze diensten bieden actuele films en series aan, maar deze verdwijnen op een gegeven moment weer uit het aanbod. Bij Filmbieb blijven juist deze films en series beschikbaar. Op dit moment wordt alles nog uitgeleend via DVD, de mogelijkheden tot aanbieden via streaming worden onderzocht.