De Bieb onder water - een verhaal over de oude Hollandse waterlinie

Gepubliceerd op: 18 januari 2018 11:47

1672, ook wel bekend als het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV viel met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk was redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: De Hollanders hadden een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

De Bibliotheek onder water

In een tentoonstelling van Stichting Oude Hollandse Waterlinie  speciaal gemaakt voor bibliotheken, wordt het verhaal uitgelegd dat achter dit geheime wapen van de Hollanders steekt. In de expositie staan zeven infozuilen met duidelijke informatie en achtergronden. Daarbij een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt. Ook liggen er boeken over dit onderwerp om in te zien en een collectie objecten neemt u mee terug in de tijd. Van 20 januari tot 8 maart 2018 zal deze tentoonstelling te zien zijn in Bibliotheek Woerden. Na 8 maart reist de expositie verder langs diverse bibliotheken in de regio van de Oude Hollandse Waterlinie.

Bezoek de expositie

Kom langs bij Bibliotheek Woerden en leer over deze spannende episode uit onze Vaderlandse Geschiedenis. Tevens worden er extra activiteiten georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 31 januari 2018 van 13:30 tot 16:00 uur in de Bibliotheek een Minecraft Workshop voor kinderen plaats. Het maximum aantal kinderen dat kan deelnemen is 16. Aanmelden kan via m.bakhuizen@ohwl.nl. Na de workshop is er van 16:00 tot 17:00 uur een feestelijk samenzijn met een hapje en een drankje. U bent hiervoor van harte uitgenodigd, ook zonder deelname aan de workshop. Kijk voor meer informatie op www.biebonderwater.nl.

Onderstaande afbeeldingen zijn terug te zien in de expositie:

• Artist impression van Lodewijk XIV, tableau vivant in de expositie
  • Prins Willem III (rechts) inspecteert in 1672 de staat van de Waterlinie
  • De Fransen trekken zich terug en laten een spoor van vernieling achter