Expositie "Monument" van Minkema college in Bibliotheek Woerden

Gepubliceerd op: 2 mei 2019 12:18

Van zaterdag 4 tot maandag 27 mei is er in de Bibliotheek Woerden de expositie "Monument" te zien. Leerlingen uit 3 havo/vwo van het Minkema College tonen dan de kunstwerken die zij gemaakt hebben rond het thema ‘Vrijheid’.

"Wat zie je voor je als je aan ‘vrijheid’ denkt? Hoe gedenk jij? Bij een standbeeld, op een bijzondere plek? En kun jij dat idee, dat gevoel verbeelden en onder woorden brengen?" Dat was de opdracht die de derdejaars havo/vwo-leerlingen van het Minkema College kregen. De vakken Ontwerp en Vormgeving en Geschiedenis op het Minkema College werkten samen om de leerlingen zowel inhoudelijk als creatief voor te bereiden op deze opdracht.

“Het thema ‘Vrijheid’ stond centraal bij de opdracht, maar de uitvoering was vrij te bepalen door de leerlingen zelf. We zijn erg trots op de zeer diverse kunstwerken die onze leerlingen hebben gemaakt”, aldus Nicole Menthen, docente Ontwerp en Vormgeving.

Expositie Monument is te zien vanaf zaterdag 4 mei tot maandag 27 mei in Bibliotheek Woerden. Op maandag 6 mei van 17.00-19.00 uur wordt de expositie officieel geopend.