“Op zoek naar werk? Stap op mensen af en ga praten”

Gepubliceerd op: 22 augustus 2017 11:06

Elke eerste donderdag van de maand organiseert Bibliotheek het Groene Hart Walk&Talk in de Bibliotheek Woerden. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen werkzoekenden elkaar ontmoeten, netwerken en ervaringen uitwisselen. Aart Langerak uit Montfoort is één van de deelnemers.

Waarom bezoekt u de Walk&Talk?

Ik ben hier nu voor de 2e keer, kreeg het als tip van een oud-collega. De voornaamste reden voor mij om te komen is om anderen te ontmoeten. Ik had een drukke baan in een groot bedrijf met veel interne en externe contacten. Dat viel in één keer weg toen ik mijn baan niet meer had.

Wat voegt de Walk&Talk voor u toe?

Dit soort netwerkbijeenkomsten geven heel veel energie doordat je andere mensen ontmoet die in dezelfde situatie zitten. Je hoort ervaringen en de levensloop van anderen. En je leert, krijgt tips en steekt zo allicht wat nieuws op bij elke bijeenkomst. Je weet van tevoren nooit of er iets uitkomt, maar thuiszitten lost sowieso niks op.

Ik ga zeker een paar keer per maand naar verschillende netwerkbijeenkomsten. Wat ik fijn vind aan deze bijeenkomst is dat het een kleine groep is. Dat is intiemer en je maakt zo gemakkelijk contact met elkaar.

Wat is het meest verrassend wat u hier heeft opgestoken?

De vorige bijeenkomst ging over LinkedIn. Ik heb heel veel connecties op LinkedIn, maar daardoor krijg ik ook zoveel informatie, informatie waar je lang niet altijd wat aan hebt. Je kunt beter selectiever zijn, dan pak je gemakkelijker díe informatie eruit die voor jou ook echt belangrijk is.

Heeft u nog tips voor andere werkzoekenden?

Stap op mensen af en ga praten! Maak een visitekaartje, ga erop uit en deel ze uit: je weet nooit waar dit toe kan leiden.

U hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om langs te komen. Elke maand hebben we een gastspreker met een ander thema, u vindt de data in de agenda. De eerstvolgendde bijeenkomst is donderdag 7 september van 10.30 uur tot 12.00 uur.