‘De Koning Speelt’ voor taalvragers en vrijwilligers

Gepubliceerd op: 4 oktober 2018 12:51

Wekelijks zetten vrijwilligers van Taalhuis Het Groene Hart zich in om tientallen taalvragers te helpen met de Nederlandse taal. Op de Dag van de Alfabetisering hebben we hen in het zonnetje gezet.

In Het Kasteel Woerden keken taalvragers en vrijwilligers samen naar een voorstelling van ‘De Koning Speelt’, een theatergroep die al meer dan 15 jaar theater en televisie maakt voor mensen die Nederlands leren. In de voorstelling werden Nederlandse gewoontes en eigenaardigheden uitvergroot; de grote hoeveelheid aan formulieren, dat je wel echt eerst een afspraak moet maken voordat je bij iemand langsgaat en de verjaardagsvisites met slingers en taart.

Ook alle Taalvrijwilligers die niet aanwezig waren, willen wij hierbij nog eens hartelijk bedanken voor hun inzet!