Cursus van de maand (2x)

Gepubliceerd op: 4 januari 2018 13:12

slapende vrouw

Ook in 2018 kunt u weer gebruik maken van de gratis cursussen van de Online Bibliotheek. In februari hopen we u het nieuwe aanbod te kunnen presenteren. Tot eind januari kunt u nog gebruik maken van de cursussen die u in 2017 begonnen bent. Met daarnaast natuurlijk de gratis cursus van de maand, deze keer over slapen en over slaapproblemen.

Slaap

Veel mensen hebben last van een slaapachterstand. Die proberen ze dan in het weekend in te halen, terwijl dat vaak niet werkt. Waarom niet? En waarom is slapen zo belangrijk? Wat houdt slapen eigenlijk in en wat doet een goede of slechte nachtrust met je? Deze cursus geeft antwoord op die vragen en geeft inzicht in de verschillende slaapfasen en slaapcycli.

Slaapproblemen

slapeloze man

Een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen. Slaap is hard nodig om het geheugen goed te kunnen gebruiken. Tijdens het slapen leggen de hersenen namelijk indrukken vast, die weer nodig zijn om in het dagelijks leven goed te functioneren. Een slaapstoornis gooit dan roet in het eten. In deze cursus leert u welke verschillende slaapstoornissen er zijn én hoe u daar het beste mee kunt omgaan.

U heeft tot het einde van de maand de tijd om deze cursussen te volgen. Op de eerste dag van de volgende maand wordt deze cursus automatisch vervangen door een nieuwe korte cursus van de maand.