Wij zoeken: consulent basisvaardigheden

Gepubliceerd op: 5 juni 2018 14:59

Binnen programmalijn basisvaardigheden zijn wij per september 2018 op zoek naar een: Consulent basisvaardigheden (m/v), 16 uur per week

De Bibliotheek Het Groene Hart verzorgt de bibliotheekdienstverlening in de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort. Dat doen we in 5 openbare bibliotheekvoorzieningen in Woerden, Oudewater, Harmelen, Zegveld en Kamerik. In Montfoort en Linschoten werken we samen met alle basisscholen op basis van het programma Bibliotheek op School. Zestien medewerkers en ruim 150 vrijwilligers werken aan professionele en klantgerichte dienstverlening voor zo’n 75.000 inwoners, 14.500 leden en ruim 200.000 bezoeken in een lokaal en landelijk netwerk van maatschappelijke, educatieve en culturele instellingen.

Wij bieden bibliotheekdienstverlening op basis van 4 programmalijnen:

1. Basisvaardigheden taal en digitaal: we werken met diverse organisaties samen in het Taalhuis met Taalpunten in Oudewater en Woerden, bieden cursussen Klik en Tik en Digisterker aan en houden inloop (taal-digitaal) spreekuren in Woerden en Oudewater.
  2. Gebouw en ontmoeting: we delen het liefst onze locaties met anderen, bijvoorbeeld in dorpshuizen en cultuurhuizen. En programmeren (ontmoetings-)activiteiten als de Walk & Talk en de Mensenbieb.
  3. Jeugd en Onderwijs: leesbevordering, mediawijsheid en 21e eeuwse vaardigheden staan centraal in onze vestigingen en in ons ondersteuningsaanbod voor PO scholen en kinderopvang. Denk aan programma’s als Boekstart, Taalvisite en de Bibliotheek op School. Activiteiten als Coderdojo’s.
  4. Informatie en Advies: onze collectie vormt nog steeds het hart van onze locaties. Met leescampagnes als de Boekenweek en Nederland Leest. Daarnaast programmeren we zelf, maar vaker met en door anderen, lezingen, workshops & exposities.

Binnen de programmalijn basisvaardigheden zijn wij per september 2018 op zoek naar een:

Consulent basisvaardigheden (m/v), 16 uur per week.

De vacature betreft een tijdelijke functie in de regio Woerden van september 2018 tot maart 2019.

De consulent basisvaardigheden:

• is verantwoordelijk voor het beheren/onderhouden/uitbreiden van het samenwerkingsnetwerk rondom het Digi-Taalhuis; dit is een heel breed scala aan organisaties die zich bezighouden met basisvaardigheden
  • is aanspreekpersoon voor partijen buiten de Bibliotheek die een rol hebben in het sociaal domein
  • organiseert en doorontwikkelt cursussen digitale vaardigheden en activiteiten in het sociaal domein en werk & inkomen
  • maakt zelfstandig rapportages / effectmetingen en voert deze uit
  • ondersteunt de kennismanager en biedt medewerking aan projecten

Opleidingseisen en kennisniveau:

• relevante HBO-opleiding en ervaring met projectmatig werken
  • kennis met het sociaal domein is een vereiste
  • ervaring op het gebied van basisvaardigheden en kennis van de doelgroep is een pre
  • bij voorkeur praktische kennis van hoe een klantreis verloopt van een burger met onvoldoende basisvaardigheden
  • open en effectief functioneren in lokale en regionale netwerken
  • een planmatige sociale werker, resultaatgericht en duidelijk, nieuwsgierig en pragmatisch
  • een actieve, ondernemende houding. Werkt zelfstandig en denkt in oplossingen
  • u beschikt over een rijbewijs en auto ivm breed werkgebied en beperkt bereik ov

Arbeidsvoorwaarden

De vacature betreft een tijdelijke functie van september 2018 tot maart 2019, met als vaste werkdag in elk geval de woensdag. Een salaris overeenkomstig de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 7 (maximaal € 2.966 per maand bij een fulltime dienstverband), afhankelijk van de kennis en ervaring die u meebrengt. De functie van consulent basisvaardigheden betreft een nieuwe functie binnen de organisatie die nog beschreven en gewaardeerd zal moeten worden.

Wij bieden:

• werken bij een organisatie in ontwikkeling met een grote maatschappelijke ambitie
  • een uitdagende functie met de mogelijkheid om u te ontwikkelen
  • ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
  • een prettige open en informele werksfeer binnen een enthousiast en betrokken team

Informatie en sollicitatie

Voor vragen omtrent deze functie kunt u contact opnemen met Felice Mul van der Zee, kennismanager; felice@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of 0348-441941 (bereikbaar op woensdag en donderdag). Uw sollicitatie kunt u tot uiterlijk 25 juni richten aan projecten@regiobibliotheekhetgroenehart.nl, ter attentie van Felice Mul van der Zee. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 5 juli in Woerden.