Nieuw: collectie dementie in Harmelen

Gepubliceerd op: 11 juli 2019 14:33

In Bibliotheek Harmelen kan je tegenwoordig alle boeken omtrent dementie terugvinden op één plek.

Bibliotheek Het Groene Hart heeft ter ondersteuning van het initiatief "Dementievriendelijk in Harmelen" een speciale collectie over dementie samengesteld, die bij elkaar gebracht is in Bibliotheek Harmelen. In deze collectie zijn ervaringsboeken, romans en informatie over dementie opgenomen. Er staan ook nostalgische boeken voor dementerenden. De boeken uit deze collectie zijn herkenbaar aan het symbool voor dementie, een vergeet-me-nietje.

Aanleiding voor het samenstellen van deze collectie was de oprichting van de initiatiefgroep "Dementievriendelijk in Woerden", die op 6 maart een eerste bijeenkomst had. Deze initiatiefgroep bestond uit o.a. de gemeente Woerden, dorpsplatform Harmelen, huisarts, thuiszorg, dementieconsulent en Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht.

Op 1 juli is een bijeenkomst geweest voor winkeliers, ondernemers en organisaties die dienstverlening verzorgen in Harmelen. In het najaar komt er nog een informatie avond voor inwoners van Harmelen die te maken hebben met of geïnteresseerd zijn in het onderwerp dementie.