CoderDojo Harmelen gaat de ruimte in

Gepubliceerd op: 6 december 2018 11:13

Het onderzoeksvoorstel van de kinderen van CoderDojo Harmelen is door European Space Agency uitgekozen om door te gaan naar de tweede ronde van de Astro-Pi challenge. Elke maand leren kinderen programmeren tijdens een CoderDojo in Bibliotheek Harmelen.

De Astro-Pi challenge is een internationale wedstrijd voor jonge programmeurs, ontwikkeld door International Space Station (ISS), CoderDojo foundation en Rasberry Pi. In deze wedstrijd maken kinderen een onderzoeksvoorstel en schrijven zij vervolgens een computerprogramma dat in het ruimtestation ISS gedraaid wordt. De groep uit Harmelen wil onderzoeken of er in het ruimtestation temperatuurverschillen zijn. Bijvoorbeeld wanneer de aarde tussen het ruimtestation en de zon staat.

Bij CoderDojo kunnen kinderen leren programmeren. In Harmelen organiseren vrijwilligers maandelijks een CoderDojo in de Bibliotheek. Speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Meedoen is gratis. De volgende CoderDojo is op zaterdag 8 december van 15:00 tot 17:00 uur. Het wordt een extra speciale middag: 6 vrijwilligers van het IT bedrijf Kadenza komen vertellen wat zij in hun bedrijf met data doen en helpen de kinderen bij het programmeren van games. Ook schenken zij drie sets Lego WeDo. Hiermee kunnen kinderen ervaring opdoen met een combinatie van mechanica en programmeren.