Burgemeester Molkenboer geeft les aan winnaars jeugddebat

Gepubliceerd op: 26 januari 2019 15:08

Groep 8 van de Andersenschool heeft les gekregen van Burgemeester Molkenboer. Dit was de prijs die zij ontvingen omdat hun klassenteam ‘Argumento’s’ eind november het voedseldebat Nederland Leest Junior 2018, georganiseerd door Bibliotheek Het Groene Hart, heeft gewonnen.

De burgemeester verwelkomde de leerlingen in de raadszaal en legde uit hoe de raadszaal in elkaar steekt. Hij sprak met de leerlingen over burgerschap “kennen jullie het woord burgerschap?”, vroeg hen of ze weten welke rechten en plichten burgers hebben en had het met de leerlingen over de noodzaak van het actief deelnemen aan de samenleving – waaronder het nut van debatteren en wat debatteren nou precies inhoudt.

Daarna werden de rollen omgedraaid en konden de leerlingen de burgemeester bevragen: Wat doet u allemaal op een werkdag? Wilde u vroeger ook al burgemeester worden?

Een geslaagde ochtend en een mooie prijs voor het winnen van het voedseldebat. De debatwedstrijd was de afsluiting van een project waar 8 verschillende klassen in Woerden en Montfoort aan meededen en waarbinnen zij leerden debatteren en oefenden met het vormen van een mening. Dit project is onderdeel van het educatieve aanbod ‘21e eeuwse vaardigheden’ dat Bibliotheek Het Groene Hart aanbiedt aan alle scholen in de regio.