Boekenweek 2019: De moeder de vrouw

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 10:18

‘De moeder de vrouw’ is het thema van de Boekenweek 2019. Over de moeder en de vrouw zijn vele verhalen te vertellen. Kom naar de Bibliotheek om je te laten inspireren door de thematafels en voor korting voor nieuwe leden

Tijdens de Boekenweek

Word je tijdens of in de maand na de Boekenweek lid van Bibliotheek Het Groene Hart, dan ontvang je eenmalig €10,- korting op de jaarcontributie van een Standaard- of Plusabonnement én ontvang je een linnen Boekenweek-tas. Lees hier meer over onze abonnementen en tarieven. Op zoek naar leesinspiratie? In alle vestigingen richten wij een thematafel in.

Cadeautje van de Bibliotheek: speciaal Boekenweekgedicht

Dit jaar is er voor het eerst een speciaal Boekenweekgedicht. Het gedicht, Moeder,  is geschreven door Ester Naomi Perquin, een hedendaagse dichteres. Zij heeft verschillende prijzen op haar naam staan zoals de Anna Blamprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogprijs en de J.C. Bloemprijs.. Haar Boekenweekgedicht maakt deel uit van een serie gedichten rond het thema De moeder de vrouw, gepubliceerd in Trouw. Tijdens de Boekenweek is het gedicht als gratis ansichtkaart verkrijgbaar in de Bibliotheek.

Boekenweekmagazine

Ook dit jaar weer verandert het AD Magazine speciaal voor de Boekenweek in een uitgebreide boekenbijlage. Dit Boekenweekmagazine staat vol interviews met schrijvers, inspirerende reportages, verdiepende artikelen en heel veel boekentips bij het thema De moeder de vrouw. Vanaf 23 maart kun je het Boekenweekmagazine gratis ophalen in de Bibliotheek.

'De moeder de vrouw'

Het thema van de Boekenweek is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff ‘De moeder de vrouw’, waarin een vrouw aan het roer staat van het schip dat de dichter over de Waal ziet varen. Hij stelt zich dan voor dat het zijn moeder is die daar vaart. Een sterke vrouw aan het roer, niet achter het fornuis.

Meer inspiratie?

Op de website van de Boekenweek vind je meer informatie en leestips. Liever digitaal lezen? Bij de Online Bibliotheek vind je inspiratie voor digitale boeken in het thema van de Boekenweek.

De Boekenweek duurt van 23 t/m 31 maart 2019. Let op: onze actiekorting bij het afsluiten van een Plus- of Standaardabonnement start in de Boekenweek en loopt t/m 30 april!

Frans Bromet maakt serie over de Bibliotheek

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO van maandag tot en met vrijdag de serie De bibliotheek uit. Programmamaker Frans Bromet en en zijn team dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald.