Hoe denkt het BiebPanel over de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek?

Gepubliceerd op: 11 april 2019 10:30

Wat is volgens onze BiebPanel-leden de waarde van de Bibliotheek? Wat hebben zij zelf aan de Bibliotheek en wat zien ze als de belangrijkste waarde voor de samenleving? Dit zijn de belangrijkste vragen van dit BiebPanel-onderzoek, een herhaling van het onderzoek in 2015.

Persoonlijke en maatschappelijke waarde

Op persoonlijk vlak zien leden het als een groot voordeel om allerlei zaken relatief goedkoop te kunnen lenen. Ook ervaart men de Bibliotheek als laagdrempelig waar je makkelijk naar binnen stapt om de krant te lezen of een ander te ontmoeten. Maatschappelijk gezien wordt de Bibliotheek ook als laagdrempelig ervaren, als een prettige plek voor kennis en ontspanning.

Wil jij ook meedoen aan het BiebPanel?

Help ons met je mening over uiteenlopende zaken betreffende de Bibliotheek. Je krijgt twee keer per jaar een uitnodiging voor een kort onderzoek en twee keer per jaar een uitnodiging voor een uitgebreider onderzoek.