Oudewater gaat terug in de tijd

Gepubliceerd op: 21 september 2017 11:36

Zaterdag 30 september tussen 10.00 uur en 17.00 uur gaat het centrum van Oudewater terug in de tijd. Rondom de Markt van de historische binnenstad vindt het publiek meer dan 80 Oude Ambachten en taferelen.

De Vrienden van Oudewater organiseert deze bijzondere Oude Ambachtenmarkt in samenwerking met verschillende verenigingen. Toneel, zang en muziek staan centraal rondom het hart van Oudewater.

Cultuurhuis - Bibliotheekkraam

Op deze Oude Ambachtenmarkt komt u ook een kraam tegen van Cultuurhuis - Bibliotheek Oudewater. Daar vindt u o.a. boeken met informatie over historisch Oudewater, oude drukmaterialen én de lokale jonkvrouwen met een verhalenverteller. Zowel kinderen als volwassenen kunnen luisteren naar een verhaal van de verhalenverteller. Ook kan er gewerkt wordt met handlettering. Handlettering is het moderne kalligraferen. Misschien bekend van oude boeken. Sierlijk getekende letters of quotes. Tegenwoordig is het weer helemaal terug en is het in om zelf sierlijke letters te tekenen, onder de moderne naam handlettering.

Natuurlijk kunt u bij deze kraam ook terecht voor informatie uit de hedendaagse tijd, over Bibliotheekzaken of Cultuurhuis.

Waar en wanneer?

• zaterdag 30 september 2017