Uitreiking RijnKUNSTprijs ‘Speels in Woerden’

Gepubliceerd op: 18 april 2019 15:04

Op vrijdag 12 april zijn de prijswinnaars voor de RijnKUNSTprijs bekend gemaakt. De wedstrijd is uitgeschreven door KUNSTaandenRIJN. Het thema dit jaar was ‘Speels in Woerden’.

Overgenomen uit: Woerdense Courant

In de categorie 3D werd de prijs gewonnen door Karin Vredenbregt. Zij maakte een spelende groep muzikanten van albast met gouden instrumenten, met titel ‘Tsjing Boem’. Dat dit in Woerden speelt blijkt uit het gestileerde kaaspakhuis dat op de achtergrond staat. De prijs in de categorie 2D werd geonnen door André Zentveld, met zijn schilderij ‘Buitenspel’, waarin op een zeer kleurige en speelde manier allerlei vrolijke activiteiten in Woerden zijn uitgebeeld. Op de achtergrond een groor aantal beeldbepalende gebouwen uit Woerden, de winnaars kregen elk een trogee, gemaakt dppr Verweij Houttechniek. De prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van de jury, Gerdien Meijnen. Zij gaf ook nog een eervolle vermelding aan Simone Groenestijn. Zij maakte een computerspel waarop Woerdense kinderen lopen en sprongen op een achtergrond van foto’s die zij in Woerden maakte/ de publieksprijs werd ook gewonnen door André Zentveld. Hier werden 140 geldige stemmen uitgebracht en werd uitgereikt door Gea van der Paauw van Bibliotheek Het Groene Hart.

Alle inzendingen voor de prijs zijn geexposeerd in de Bibliotheek tot en met 26 april. Alle 23 kunstenaars die meegedaan hebben ontvingen tenslotte mooie kaarten en een gedichtenbundel, ter beschikking gesteld door Cultuurlokaal.

De samenwerking tussen Bibliotheek Het Groene Hart en KUNSTaandenRIJN is ontstaan op de Beursvloer Woerden. In ruil voor expositieruimte in de Bibliotheek, krijgen medewerkers van de Bibliotheek bij KUNSTaandenRIJN een schilderles om de kantoormuren wat op te vrolijken.