Sophie Bastmeijer uit Woerden nu ook provinciale voorleeskampioen

Gepubliceerd op: 6 april 2017 12:39

Sophie uit groep 8 van C.B.S. Margrietschool in Woerden was al voorleeskampioen van regio Het Groene Hart en heeft nu ook de provinciale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Een driekoppige jury oordeelde over de voorleesprestaties van de deelnemers. Directeur Frank van der Hulst van Kunst Centraal, schrijver/illustrator Tais Teng en provinciaal beleidsmedewerker Charlotte de Lange hadden het druk. Als jury letten zij onder meer op leestechnieken en contact met het publiek, maar beoordeelden ook of het fragment dat de deelnemers voorlazen goed gekozen was. Sophie wist de zaal muisstil te krijgen met haar voordracht uit het boek ‘Gevaarlijk spel’ van Maarten Brand. “Een prestatie van formaat,” aldus de jury.

En dan nu de landelijke finale!

Bibliotheek Het Groene Hart organiseerde eerder dit jaar de regionale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. En nu gaat Sophie als voorleeskampioen van de provincie Utrecht door naar de groots opgezette landelijke finale op 17 mei in de Schouwburg van Amstelveen.

Foto's van Koen Peters