Speelse kunst in de Bibliotheek Woerden

Gepubliceerd op: 21 maart 2019 11:20

Alle bezoekers aan de Bibliotheek Woerden kunnen nu de inzendingen bekijken voor de RijnKUNSTprijs 2019 en bepalen wie de publieksprijs gaat winnen.

De prijsuitreiking is op 12 april om 19.00 uur in Bibliotheek Woerden. T/m 11 april kun je stemmen door in Bibliotheek Woerden een stemformulier in te vullen.

Deze wedstrijd is uitgeschreven door KUNSTaandenRIJN. Alle kunstenaars die wonen, werken of les hebben in Woerden konden zich inschrijven om mee te doen. Het thema van de wedstrijd is dit jaar Speels in Woerden. Er zijn 22 inzendingen in de categorieën 2D en 3D. Net als vorig jaar is er weer een enorme diversiteit aan kunstwerken ingestuurd.

Gerdien Meynen, Stephanie Rompa en Karel van den Bosch bepalen wie de prijs in de categorie 3D en 2D van de vakjury gaan ontvangen. Voor de prijswinnaars zijn er 3 trofeeën, gemaakt door Verweij Houttechniek.

De werken blijven na de prijsuitreiking nog te zien in de Bibliotheek tot en met 26 april.

(in de afbeelding rechts een uitsnede van de inzending van André Zentveld)

Over KUNSTaandenRIJN Woerden

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Ze richten zich op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met ander relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die ze organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé. Ook organiseren ze kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen ze maandelijkse een nieuwsbrief over hun eigen activiteiten en ook over die van anderen in de regio.