Tentoonstelling Herman de Man in Oudewater

1 april 2019 t/m 18 mei 2019 | Bibliotheek Oudewater

Tot 18 mei is in Bibliotheek Oudewater een tentoonstelling te zien over de schrijver Herman de Man.

Streekgenoot

De schrijver, die zijn jeugd doorbracht in Oudewater, heeft in de periode tussen de beide wereldoorlogen het leven in de streek rondom de Hollandsche IJssel beschreven in een twintigtal romans, waarbij hij controversiƫle thema's (jaloezie, gierigheid, bedrog, inteelt, zieltjes winnen, heerszucht, misbruik, armoede) uiterst subtiel onder woorden bracht. EƩn van zijn romans, Het Wassende Water, werd verfilmd.

Te zien in de tentoonstelling

Er zijn o.a. originele manuscripten, eerste drukken, bijzondere uitgaven, alsmede beelden uit het leven van de schrijver te zien, die in 1946 bij een vliegtuigongeval om het leven kwam en begraven ligt in Oudewater.

De tentoonstelling is te zien tot 18 mei 2019 in Bibliotheek Oudewater, Kluwen 7, tijdens de openingstijden:

maandag, 14.00 tot 17.00 uur
woensdag, 10.00 tot 17.00 uur
donderdag 14.00 tot 17.00 uur
vrijdag 14.00 tot 17.00 uur
zaterdag, 10.00 tot 12.00 uur

De tentoonstelling is tot stand gekomen met medewerking van Gerard van Roon, geschiedkundige vereniging Oudewater, Otto Beaujon, Gerdine van de Ven en Theo Pollemans.