Programmeren met de Romeinen bij CoderDojo Woerden tijdens Nachtcultuur

Gepubliceerd op: 6 april 2017 11:39

Ruim 50 enthousiaste kinderen zaten afgelopen zaterdag klaar achter een laptop bij de CoderDojo in de Bibliotheek Woerden. Bij CoderDojo kunnen kinderen wereldwijd kennismaken met programmeren. Dit wordt helemaal verzorgd door vrijwilligers.

De CoderDojo tijdens Nachtcultuur op zaterdag 1 april stond in het teken van de Romeinen. Onder leiding van initiatiefneemster Simone van Groenestijn gingen de kinderen aan de slag met het programmeren van een spel in een Romeins castellum. Het castellum Laurium en de Romeinse boot, die zijn gevonden onder het Kerkplein en onder de Bibliotheek Woerden, dienden als voorbeeld en inspiratie voor de vele verschillende projecten die gedurende de avond ontstonden.

De volgende CoderDojo is gepland op zaterdag 6 mei 2017. Die dag staat in het teken van de internationale “Scratch Day”, de 10e verjaardag van de programmeeromgeving Scratch, waarmee ook bij de CoderDojo in Woerden wordt gewerkt. Aanmelden voor de CoderDojo is gratis en kan via www.coderdojo-woerden.nl.

Thuis verder?

In de Bibliotheek hebben we verschillende boeken waar kinderen thuis ook mee aan de slag kunnen. Naast boeken over Scratch, wat bij de Coderdojo gebruikt wordt, hebben we ook boeken over het maken van robotjes of websites. U vindt de boeken op de jeugdafdeling bij de computerboeken.

Foto van Simone van Groenestijn